ТОП-10 МИТТЄВОСТЕЙ

Найцікавіші торішні події відображені в рейтингу популярного фотообмінника

Від природних катаклізмів і приватного життя простих людей до історичних та політичних моментів знайшлося місце в рейтингу кращих фотографій у блозі популярної програми безкоштовного додатка   фотообміну Instagram. Цим сервісом користуються вже понад 100 мільйонів осіб.

1 місце. в списку отримав знімок химерно вкритого крижаними наростами автомобіля. Фото викладене ще минулої зими — в лютому. Тоді деякі країни Західної Європи скував мороз до мінус 35о С.

2  місце. посіла фотографія маленької дівчинки, яка позує в День незалежності США 4 липня перед статуєю Свободи у Нью-Йорку. Чарівна крихітна блондинка в короні зі стразами, соромлячись і дивлячись донизу, підняла праву руку вгору подібно до мідної богині волі, що тримає факел.

3 місце. 8 липня в кадр потрапила ефектна панорама щорічного забігу з биками в іспанському місті Памплона. На знімку зображено сотні учасників дійства. В центрі бик, поряд з яким лежать на землі двоє чоловіків.

4 місце. Епізод церемонії відкриття Олімпіади в Лондоні 27 липня. Свідками грандіозного шоу торжества спорту, яке тривало три години, стали понад мільярд людей у всьому світі.

5 місце. Не залишився без уваги укладачів ТОП-10 і вражаючий останній політ космічного човника: у квітні на спині «Боїнга» завершив свою «кар’єру» шатл «Діскавері».

 

6 місце. 4:5 на користь детройтських «тигрів» — з таким рахунком закінчився бейсбольний матч, початок якого зафіксовано на цій світлині. Фото зроблене на одному з північноамериканських стадіонів 26 жовтня у рамках чемпіонату World Series між командами San Francisco Giants і Detroit Tigers.

7 місце. 27 жовтня один з учасників хаджу в Мекку зробив приголомшливий кадр, на якому тисячі прочан поклоняються мусульманській святині — Каабі у дворі Заповідної Мечеті.

8 місце. Фото зроблене 29 жовтня під час урагану «Сенді» на Східному узбережжі США: потоки води заливають лавку, що стояла на набережній річки Гудзон у Нью-Джерсі.

9 місце. Вибори президента США . На знімку від 6 листопада на площі в центрі Чикаго люди стежать за електронним табло з результатами голосування.

10 місце. Знімок від 9 листопада з протестувальниками проти дій президента Аргентини Крістіни Фернандес де Кіршнер і політики уряду в столиці країни Буенос-Айресі завершує рейтинг Instagram. 

Відділ міжнародної інформації і спорту «Урядового кур’єра»