ПОДІЯ

В села Єланецького району прийшли газ та вода


Дві важливі і довгоочікувані події відбулися днями в Єланецькому районі. У будинках жителів села Новоолександрівка з’явився газ, а в село Уральське подано воду. Таких простих для пересічного городянина благ селяни чекали не один десяток років. І діждалися завдяки депутату Миколаївської обласної ради Юрію Кормишкіну, який вклав у цю справу власні кошти.

— У мене тут своє господарство, я живу і працюю серед цих людей, бачу і знаю їхні проблеми, тому просто не мав права залишити їх без допомоги в цьому питанні, — каже керівник підприємства ВАТ «Правда» Юрій Кормишкін.

Газопровід обійшовся в 306 тис. грн, з них 120 тис. — власні кошти депутата. З районного бюджету на газопровід було витрачено 16 тис. грн. Решта — за рахунок управління Єланецького газового господарства та обласної Програми «Власний дім». Сьогодні до розвідного газопроводу, прокладеного в селі Новоолександрівка Калинівської сільради, підключено 14 будинків на двох вулицях. Невдовзі планується підключити ще 17 будинків.

А в селі Уральське Калинівської сільради проведена заміна старої водопровідної мережі. Усі витрати з будівництва водопроводу також повністю взяв на себе Юрій Кормишкін.

— Забезпечення водою в селі Уральське — давня проблема, — ділиться голова Калинівської сільради Володимир Булах. — І хто знає, скільки б люди ще чекали, поки нам не прийшли на допомогу. Водогін зроблено із сучасних матеріалів, зі свердловини вода надходить на водонапірну башту і звідти подається на всі чотири вулиці села. Сьогодні для пайовиків вода безкоштовна, для інших — 15 грн на місяць з двору.