КУЛІНАРНИЙ ПРОЕКТ

Перший у Чернігові фестиваль борщу зібрав силу-силенну шанувальників страви номер один у меню кожного українця

Аромати, котрі разом із клубами пари витали над двома столітровими чавунцями, зігрівали душі вболівальників, які юрмилися біля двох команд кухарів. Змагалися борщ класичний і борщ чернігівський. Другий, звісно, має місцеві особливості: у нього, окрім традиційного переліку овочів, кладуть подрібнені кабачки та почищені яблука. Особливо захвилювалися конкурсантки, коли справа дійшла до головної смакової процедури: солити 100 літрів борщу - це вам не жарти. Ведучий радив не допускати до цього важливого моменту закохану учасницю, адже, за народними уявленнями, саме амурні почуття є причиною пересолів. Утім, з іншого боку, тільки страва, приготовлена з любов'ю, має особливий смак, а жінка без кохання - що квітка без води. Так що у цій ситуації допоміг досвід і все закінчилося, як і слід було очікувати, червоною заправкою.

800 порцій гарячої страви та ще й з пампушками розійшлися менш як за годину. Ті, кому вдалося спробувати результати трудів обох команд, опинилися перед справжньою дилемою і обрати, що смакувало більше, просто не змогли. Звісно, цьому посприяло ще й те, що обидва борщі були "жонаті", тобто з м'ясом. А така "приправа", як свіже повітря, робить неповторною будь-яку гарячу страву.