НАДІЯ

Прем’єр закликав спортсменів достойно представити Україну на літніх Олімпійських іграх  

У Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулася урочиста зустріч «Естафета спортивних поколінь» — вшанування найкращих спортсменів і тренерів України всіх поколінь.

У своєму виступі Прем’єр-міністр Микола Азаров наголосив, що з кожним роком можливості України зростають, і ми дедалі більше уваги приділятимемо розв’язанню проблем спорту. «Ось згадайте, що було 10—15 років тому. Багато завдань, які ми зараз перед собою ставимо і виконуємо, до речі, для нас були навіть немислимими ще 10 років назад. Скажімо, чи могли ми замахнутися в 2000 році на проведення Євро-2012? Звичайно, ні. Для нас тоді відремонтувати спортзал було проблемою. А нині ми у стислі строки побудували чотири першокласних стадіони європейського рівня», — заявив Микола Азаров.

За його словами, це свідчить про зміцнення України: «Ростуть можливості держави. І, безумовно, з року в рік країна приділятиме дедалі більше уваги розвитку спорту. Це надзвичайно важливо для повноцінного розвитку нашої молоді, для повноцінного життя людей».

Для вирішення проблемних питань та розвитку масового спорту глава уряду планує в середині січня провести зустріч із представниками спортивних федерацій, товариств та громадських об’єднань. «У державі ще багато проблем. Спорт необхідно розвивати. Ми повинні говорити не тільки про свято, а й вирішувати поточні питання. Мене вже ознайомили з проблемами в гандболі, спортивній та художній гімнастиці тощо. Ми домовилися, що в середині січня зустрінемося і приймемо конкретні рішення, як підтримати ці види спорту», — цитує слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. 

Крім того, Микола Азаров розповів про своє ставлення до занять спортом. «Я собі просто не уявляю життя без спорту. Не хочеться, але вдосвіта прокидаюся о 5:30, їду в басейн, пропливаю кілометр, а до 8:00 — вже на роботі. Мене питають: звідки у вас стільки енергії? А звідти і береться енергія, що вранці прокинувся, зарядив себе, як акумулятор, енергією і пішов на роботу. І до дев’яти—десяти вечора щодня. Ось що таке спорт у нашому житті», — сказав глава уряду.

Також Прем’єр закликав українських спортсменів достойно представити державу на літніх Олімпійських іграх, які відбудуться в Лондоні 2012 року, та підтвердити наш статус спортивної держави.  «До всіх тих спортсменів, які поїдуть влітку представляти Україну на Олімпійських іграх, велике прохання: ще раз підтвердити, що Україна — потужна олімпійська держава. Я впевнений у наших досягненнях, я впевнений, що наші спортсмени себе прекрасно зарекомендують», — заявив Микола Азаров.

ДОВІДКА «УК»

З понад 250 держав світу Україна входить до числа країн-лідерів світового спорту. За 58-річний період участі в Олімпійських іграх українські спортсмени завоювали  603 медалі, з них: 231 золота, 167 срібних і 205 бронзових. Більш як сто олімпійських нагород здобули наші співвітчизники за часи незалежності.