ВЕРСІЯ

У ході розслідування теракту в московському аеропорту "Домодєдово" з'явилася інформація, що бомба, яку підірвав смертник чи смертники, могла бути начинена не лише металевими кульками і шматками дроту, а й гранітними кришками. За словами експертів, якщо пояс смертника начинений лише кам'яними елементами, то рамка металошукача його не виявить. "Кам'яні" бомби до цього широко використовувалися лише палестинськими терористами-смертниками, а в Росії з подібним зіткнулися вперше.

Однак поки що це лише припущення, яке не має офіційного підтвердження, але породжує багато чуток і домислів. Приміром, почали шукати закордонний слід. До ЗМІ потрапила інформація про жителя Ставропольського краю Віталія Роздобудька, який нібито переховувався на території Пакистану. Підтвердити або спростувати його причетність допоможе генетична експертиза.

Водночас медики, які лікують постраждалих, не схильні казати про кам'яну начинку. За їхніми словами, з тіл потерпілих діставали лише металеві осколки, а також шматки пластика, які є уламками кіосків, розташованих у залі очікування.