ІНЦИДЕН
 

Держслужбовець Харківської облдержадміністрації,
який образив ветерана, позбувся посади

 

Про таке рішення керівника області Михайла Добкіна, прийняте після завершення службового розслідування, повідомив під час брифінгу його заступник - керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, робота із зверненнями громадян - це не формальність: "Якщо людина працює на державній службі, вона повинна поводити себе відповідним чином, сумлінно і етично ставитися до громадян".

Йдеться про інцидент, який трапився в один із прийомних днів голови Харківської ОДА Михайла Добкіна. До його громадської приймальні прийшов зі своїми проблемами житель села Сельниково Куп'янського району Іван Кулик, якого супроводжувала голова ветеранської організації Куп'янська Ніна Антунович. Але Михайла Добкіна не було, й інваліда війни зустрів головний фахівець приймальні Володимир Лях. Цей чиновник, за словами ветеранів, накричав на них, вживаючи нецензурну лексику. Ображені до глибини душі, вони розповіли про це журналістам.

Після публікації в ЗМІ, як поінформував Василь Хома, Михайло Добкін створив комісію з розслідування обставин конфлікту.

Свої пояснення надали працівники відділу, а також заступник голови обласної організації ветеранів війни Володимир Гриневич, який був присутній на початку інциденту і підтвердив слова ветеранів. Тож у підсумку начальника відділу по роботі зі зверненнями громадян Тетяну Гранову було притягнуто до дисциплінарної відповідальності, а Володимир Лях позбувся посади.

Михайло Добкін зустрівся також і з ображеними ветеранами та вирішив їхні проблеми. У день прийому керівник області, як пояснив журналістам Василь Хома, не вислухав їх через те, що на прийом заздалегідь не записався жоден громадянин. А щоб подібні інциденти не повторювалися, у приймальні Харківської облдержадміністрації та інших її приміщеннях, у тому числі й у райдержадміністраціях, де проводяться прийоми громадян, встановлять системи відеоспостереження з можливістю запису та зберігання інформації. Буде аналізуватися робота працівників відділу по роботі із зверненнями громадян, апарату облдержадміністрації та інших структурних підрозділів ХОДА та РДА. Такий підхід, на думку керівників області, дисциплінуватиме всіх.