Я інвалід війни ІІ групи. В лютому 2012 року отримала підвищення до пенсії в розмірі 700 гривень. Але радість моя була нетривалою, адже вже наступного місяця її зменшили на 500 гривень. На мої звернення до управління ПФ у м. Рубіжне Луганської області отримала відповідь, що ця виплата була одноразовою і більше не повториться. Та детально мені не пояснили — стіна байдужості до літньої людини, інваліда.

Тому прошу пояснити, чи справді виплата була лише одноразовою, чи мене намагаються ввести в оману, привласнивши мої гроші.

П. КЛЮКАЛО,
м. Рубіжне Луганської обл.

Владислав МАШКІН,
директор департаменту
пенсійного забезпечення ПФ:

— Постановою Кабінету Міністрів від 28.12.2011 року № 1381 були внесені зміни до абзацу першого пункту 1 постанови Кабміну від 28 липня 2010 року № 656 «Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій», згідно з якими інвалідам війни та учасникам бойових дій, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексацій та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) не досягає в інвалідів війни І групи — 285% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, ІІ групи — 255, ІІІ групи — 225, учасників бойових дій — 165%, виплачується щомісячна державна адресна допомога до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначених розмірів.

Виплата перерахованого розміру пенсій інвалідам війни та учасникам бойових дій з урахуванням зазначених змін була проведена в лютому цього року з доплатою за січень 2012 року. В такому самому порядку перерахували пенсію і вам. Порушень чинного законодавства при обчисленні розміру вашої пенсії не виявлено.