Державтоінспекція нагадує: «радянські» водійські посвідчення потрібно замінити

Прийняття мало якого законодавчого акта так торкається інтересів усіх без винятку співвітчизників, як ухвалений торік у листопаді Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її соціальний статус». Багатьох він торкається, так би мовити, комплексно, бо йдеться, нагадаємо, про перехід на нові зразки практично всіх особистих документів. Скажімо, в V розділі Перехідних положень цього закону зазначено, що обміну підлягають і водійські посвідчення, видані «…з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади СРСР». Причому такі радянські посвідчення на право керування транспортними засобами припиняють свою дію 1 січня 2014 року.

Державтоінспекція запевняє, що проблем з обміном водійських прав у реєстраційно-екзаменаційних підрозділах не буде. Тим паче, що ця процедура не передбачає складання іспиту на знання Правил дорожнього руху. Для отримання посвідчення нового зразка в будь-який ВРЕР на території країни треба подати паспорт, медичну довідку про придатність до керування транспортним засобом, екзаменаційну картку водія (якщо є), саме посвідчення водія і три фотографії розміром 3,5х4,5 см.

Аби в наших читачів не виникали питання про місцезнаходження відділів реєстраційно-екзаменаційної роботи всіх обласних управлінь ДАІ МВС України, друкуємо повний їх перелік з уточненими адресами й телефонами.

 Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ