НОВИЙ РІК

Казковий гість і через вікно зайти може,  і розмову підтримати, й за столом з вами посидіти, 
і родичів привітати 

Здавалося б, що може бути незвичного у запрошенні Діда Мороза та Снігуроньки додому чи на корпоративне свято до ресторану для привітання з Новим роком? Звісно, коли йдеться про дітей, вся процедура вітання приблизно така сама, як і 10 років тому: приходять, дарують подарунки, танцюють навколо ялинки, пісень співають і віршики, вивчені дітьми, слухають. Ось і все! Проте коли йдеться про дорослих, уподобання і побажання змінюються чи не щороку. І найцікавіше, що рік у рік вимоги щодо привітання стають дедалі екстравагантнішими. Чого вартий лише виклик Діда Мороза — товариша по… чарці? Тож чого ще бажають українці у новорічну ніч, дослідив «Урядовий кур’єр».

Сюрприз  для бабусі

Ще три-чотири роки тому якщо дорослим і хотілося чогось екстравагантного, то вони замовляли собі стрип-Снігуроньку чи Дідуся і раділи життю. Сьогодні такі вподобання не дуже актуальні. Проте сказати, що вони пішли у небуття, також не можна.

— У новорічну ніч п’ятихвилинний виступ еротичного Дідуся чи Снігуроньки коштуватиме приблизно 1200 грн, — розповідає представник агенції з організації свят Сергій. — До 31 грудня за п’ятнадцятихвилинне шоу Дідуся і Снігуроньки потрібно викласти  3 тис. грн. Якщо ж хочеться чогось незвичного, приміром, аби казковий персонаж вліз у вікно чи ще щось, то все потрібно вирішувати індивідуально.

Нова, проте вже актуальна послуга — виклик Діда Мороза-однофляжника. Так, якщо замовникові нема з ким зустріти Новий рік, він викликає такого собі товариша по чарці й разом святкує, тобто випиває. Щоправда, замовляти такого гостя потрібно завчасно, щоб обговорити, які саме напої вживатимуть і на який час потрібен гість.

Ще одна новація — виклик Діда Мороза для… домашнього песика. Вимоги до такого гостя прості: він має любити тварин, заспівати пісеньку і подарувати домашньому улюбленцеві завчасно куплений корм.

Інколи трапляється, що родичі хочуть замовити казкових персонажів для своєї старенької бабусі.

— Буває, що діти їдуть відпочивати і не хочуть, щоб їхні старенькі батьки сумували. Тож і викликають для них Діда Мороза та Снігуроньку, — продовжує фахівець з організації свят. — У цьому випадку Дід Мороз має прийти поспілкуватися з бабусею, подарувати їй подарунок і передати вітання від рідних.

Кожному  своя ціна

Проте найбільше на казкових персонажів все-таки чекають діти. Тому батьки, чиї фінансові можливості дають змогу, організовують невеличке свято для своїх нащадків удома. Щоправда, вартість такого задоволення що рік, то вища. На вартість виклику Діда Мороза впливає дата і час: чим ближче до новорічної ночі — тим дорожче.

Найвища ціна — на 1 січня 2013 року з 12 до 2 ночі. У цей період візит казкових персонажів до дітей коштуватиме від 3400 грн. Проте стільки грошей потрібно заплатити за 60 хвилинний виступ для дітей. Натомість звичайний Дід Мороз і Снігуронька коштуватимуть від 2800 грн. Якщо в пік святкування завітає в гості лише Дідусь, то за його виклик потрібно викласти від 1500 грн. Проте як розповіли нам у цій агенції, із замовленням потрібно поспішати, оскільки охочих побачити у святкову ніч казкових гостей чимало.

— Кожен може обрати тих Діда Мороза і Снігуроньку, яких дозволяє його гаманець: можна викликати Діда та Снігуроньку на 15 хвилин, а можна й на годину. Що менше часу гості проведуть із дитиною, то дешевше коштуватиме їхній візит батькам, — розповідає менеджер агенції Наталія Іванова. — Також у нас є як VIP, так і звичайні Діди та Снігуроньки. Перші майже на 30% дорожчі. Різниця між дорожчим і дешевшим полягає в тому, що у VIP-гостей будуть костюми, розшиті бісером, перлами та кришталевими намистинами. А також програма поліпшена порівняно зі стандартною.

Проте чи не найбільше дивує наявність знижок для постійних клієнтів. Так, за два візити поспіль клієнт отримує дисконт 10%. А якщо вийде скооперуватись із сусідами — ще мінус 5%. За п’ять візитів поспіль можна отримати знижку 25%. Щоправда, не зовсім зрозуміло, навіщо аж п’ять разів поспіль викликати Діда із Снігуронькою. Мабуть, це вже коли замовник дійшов до стану «хочу ще, іще, іще»?

В іншій агенції ціни називають трохи нижчі. Виклик Діда та Снігуроньки у пік святкування обійдеться лише у 1500 грн. За ці гроші казковий гість не лише принесе подарунок, а й трошки пограється з дитиною: може зробити з нею якусь іграшку, щось намалювати і презентувати диплом найслухнянішого.

Фоторепортаж Володимира ЗАЇКИ