РОКОВИНИ

Керівництво держави вшанувало подвиг борців за незалежність

Прем'єр-міністр Микола Азаров в День пам'яті Героїв Крут поклав квіти до пам'ятного знака студентам, які загинули в бою біля станції "Крути" на Чернігівщині. Військовослужбовці Почесної варти дали салют і пройшли урочистим маршем. В церемонії взяли участь члени уряду, керівники міської влади Києва.

Після церемонії глава уряду доручив столичній владі провести упорядкування парку "Аскольдова могила". "Це історичне місце. Улюблене місце киян. Тут знаходиться кілька пам'ятників історії та архітектури, чудовий парк. Тому виглядати "Аскольдова могила" має достойно, по-європейськи", - цитує слова Прем'єр-міністра департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабміну.

***

У День пам'яті Героїв Крут зі словом до Українського народу звернувся Президент Віктор Янукович. "Ми вшановуємо подвиг українських юнаків, які загинули, захищаючи свою державу. Відвага та самопожертва кількох сотень військових курсантів, студентів, гімназистів стали справжнім прикладом для наступних поколінь борців за незалежність.

Події далекого 1918 року - важливий урок для сучасних українців. Це і урок мужності, але й урок того, якими уважними ми маємо бути в своїх рішеннях, як міцно треба думати, коли йдеться про життя молодих людей.

Пом'янімо ж сьогодні по-християнськи звитягу та безстрашність усіх тих, хто впродовж століть віддавав своє життя за незалежність України, за наше з вами майбутнє", -цитує слова Президента його прес-служба.