НАВКОЛО СВІТУ

Такого висновку дійшли фахівці з міністерства охорони здоров'я Австралії, проаналізувавши результати соціологічного опитування. У ньому взяли участь майже 500 жінок віком від 18 до 65 років з різних міст континенту, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Нічні "трелі" вносять розбрат у родину в 50% випадків. Водночас 40% респонденток зізналися, що воліють спати в сусідній кімнаті, аби не чути нескінченних "рулад" чоловіка.

Половина опитаних жінок заявила, що через хропіння чоловіків вони просинаються за ніч принаймні один раз. З цієї причини втрачають сон і спокій 15% респонденток.

Незважаючи на те, що далеко не кожна австралійка готова миритися з такою ситуацією, лише 13% опитаних запропонували своїм чоловікам звернутися по допомогу до лікаря. Щоправда, прислухалися до поради тільки 9%.

Традиційними способами борються з хропунами 79% учасниць опитування, штовхаючи ліктями, б'ючи ногами, затискаючи сплячому ніс, посвистуючи або почмокуючи. При цьому жінки сказали, що вони краще спали б під крапання води з крана (50%) або шум будівельного майданчика (22%).