ПРАВО

Додаткових гарантій сім'ям з дітьми не буде - 
за це не проголосували депутати

 Моя знайома чекає на третю дитину. Якось пожартувала, що отримавши статус багатодітної матері, "обросте" пільгами. Отоді заживемо, сказала загадково. Її іронію зрозуміла. Бо в матеріальному плані у неї все гаразд, проте хвилювання існує: як бути з роботою? Вона і добре оплачувана, й подобається. Щоб не втратити її, доведеться наймати няню. Але немає гарантії, що роботодавець приязно зустріне в офісі молоду маму. І чи влаштують начальство можливі лікарняні? Жіночу тривогу поділяю, бо добре пам'ятаю радянські часи. Тоді ми, молоді дівчата, одружувалися, майже одна за одною йшли у декрет, до останнього приховуючи своє материнство просторим одягом. Щоб менше впадало в око, що ти - претендент на відпустку у зв'язку з пологами. І так само переживали, чи нічого не зміниться в редакції, чи дочекаються твого виходу на роботу і чи не скоротять посаду. Не втратили актуальності ці питання й дотепер. Бо практично у цьому плані нічого не змінилося. Якщо на одній посаді жінку порівнювати з чоловіком, то саме слабка стать є першою на виліт з роботи при скороченні вакансії. Жінка отримує лише 30% від зарплати чоловіка, хоча, може, краще за нього працює. А якщо вона молода й вийшла заміж, роботодавець починає прискіпуватися, нервувати, передбачаючи, що ось-ось працівниця піде в декрет. Неохоче приймають молодих дівчат на роботу і надають перевагу чоловікам саме з названих вище причин. Жінку вважають більше берегинею сім'ї й відводять їй місце скоріше на кухні.

Щоб урегулювати ці питання та більш справедливо виписати чинне законодавство, народний депутат України Володимир Даниленко запропонував проект закону про внесення змін до статей 42 та 184 Кодексу законів про працю України (щодо захисту осіб, які мають дітей на утриманні).

За словами нардепа, ініціатива була викликана великою кількістю звернень від різних громадських організацій, у яких ішлося про захист дітей та одиноких батьків. Необхідність прийняття документа пов'язана і з можливим безробіттям батьків, котрі виховують двох і більше дітей та які безумовно потребують додаткових гарантій у прийнятті на роботу і в отриманні стабільної заробітної плати.

У проекті закону йдеться і про надання громадянам, які мають на утриманні двох та більше дітей, додаткових гарантій щодо переважного права в залишенні на роботі при вивільненні працівників у зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці, а також гарантії щодо заборони відмови у прийнятті на роботу, звільнення та зниження зарплати жінкам, які мають двох та більше дітей.

Проектом пропонується встановити, що за рівних умов продуктивності праці і кваліфікації перевага в залишенні на роботі при вивільненні працівників у зв'язку зі змінами організації виробництва і праці надається особам, на утриманні яких перебувають двоє та більше утриманців. Передбачається також нормативна заборона на відмову у прийнятті на роботу і зниженні заробітної плати жінкам, що мають двоє і більше дітей. Реалізація цього законопроекту не потребує фінансових витрат з Державного бюджету України. А його норми дозволяють захистити батьків, які виховують двох і більше дітей, від звільнення з роботи, а також встановлюють додаткові гарантії жінкам, що мають двох та більше дітей при прийнятті на роботу та в отриманні стабільної заробітної плати.

Співдоповідач - голова підкомітету Комітету з питань соціальної політики та праці ВР Світлана Шмельова запропонувала прийняти законопроект за основу. Він також був підтриманий Головним науково-експертним управлінням Апарату Верховної Ради України, Міністерством фінансів, Міністерством у справах сім'ї, молоді та спорту.

КOМЕНТAРІ

Юрій КАРМАЗІН, народний депутат України:

- Законопроект стосується саме найменш захищених жінок. Тож ми маємо говорити не тільки про заборону у відмові прийняття на роботу, а треба думати і про внесення змін до Кодексу законів про працю щодо введення підвищеної кримінальної відповідальності, яка у нас є, але, на жаль, не діє.

Сергій ГОРДІЄНКО, народний депутат України:

- За 20 років реформ дуже важко жити тим сім'ям, які мають на утриманні двох і більше дітей. Особливо інвалідам, тим, хто сьогодні не може заробити на кусень хліба, бо в нього пенсії не вистачає. А на роботу інваліда не беруть, бо місця не квотуються. Хотів би підкреслити, що цей законопроект не потребує жодної копійки.

Ярослав СУХИЙ, народний депутат України:

- Особисто я підтримую цей законопроект і хочу всім нагадати, що він виписаний в руслі реалізації стратегії подолання бідності. Найбільше бідних проживає в сільській місцевості. Серед них переважають сім'ї з дітьми. Тож їхні проблеми треба розв'язувати.
 

P.S. На превеликий жаль, законопроект N 4224 у першому читанні був відхилений. За нього проголосували лише 84 нардепи.

226-ти необхідних голосів не набрали. А шкода.

З ВЛAСНOГO ДOСВІДУ

Киянка Катерина Григорівна, мати чотирьох дітей:

- Мені довелося міняти роботу неодноразово. І все - після декретної відпустки. Постійно на моєму місці вже була людина. Щоправда, керівництво пропонувало іншу вакансію, як правило, менш оплачувану. Тож я писала заяву "за власним бажанням". Не хотіла псувати нерви. Законопроект, який розглядався недавно, мені подобається. Він би морально підтримав жінок із дітьми. Впевнена, роботодавець не постраждав би, адже ми, жінки, знаючи про свою захищеність, працювали б з подвійною енергією.