БЕБІ-БУМ

У бердянському зоопарку пара левів дала потомство - трійко левиць.

- Нинішній - вже четвертий виводок у 9-річної левиці Віки, - розповів директор зоопарку Ігор Кальченко. -Зазвичай розмноження африканських левів у неволі - рідкісне явище. Проте в нашому зоопарку, вочевидь, їм доволі затишно, тому й плодяться.

Про появу тут торік рідкісних білих левенят - Жасмін і Хлої наша газета вже розповідала своїм читачам. Нині ці дівчатка чудово почуваються, для них збудували окремий вольєр. А їхній "хрещений батько" Ігор Кальченко вже планує знайти для красунь гідного кавалера.

Новонароджених левичок, як і всіх "дітлахів" зоопарку, подружжя Кальченків забрало додому і вигодовує власноруч. Дитячий манеж їхньої доні Настуні став у пригоді. Його встановили просто біля подружнього ліжка, щоб можна було доглядати за малими і вночі. Дівчинка і собі з радістю опікується малюками - допомагає мамі й татові.

Левичок щотри години годують найкориснішим козячим молоком. Великі кошенята добре почуваються і набирають вагу щонайменше по 50 г за добу.

Але це поки не прорізалися гострі ікла і не виросли пазурі. Згодом їм доведеться змінювати раціон. У меню додадуть вареного судака, сир, а з тримісячного віку - шматочки м'яса. Дорослій особині його потрібно 12 кг на добу.

Про подальшу долю маленьких левиць поки що не загадують, та Ігор Кальченко не виключає, що одна з красунь перебереться до Празького зоопарку - її виміняють на самця гібона.