БІЗНЕС. Функціонуватиме нове громадське об’єднання на базі регіональної торгово-промислової палати. Цілі й завдання, які ставлять перед собою засновники ліги, — розвиток підприємництва, представлення та лобіювання інтересів бізнесу в державних і муніципальних органах влади, побудова єдиної інфраструктури підтримки підприємництва як в області, так і на всій території України.

— Влада визнає лише об’єднану силу і не прислухається до розрізнених думок. Тому і створюється спільнота людей, які будуть діяти відкрито, публічно висловлювати свою позицію, — зазначив президент Луганської ТПП Сергій Кириченко.

За його словами, багато керівників великих підприємств не готові відкрито заявляти про свої проблеми, побоюючись неадекватної реакції. Тож, це повинні робити лідери громадських організацій, ті, хто представляють інтереси багатьох людей. Добре знаючи про проблеми у своїх галузях, саме громадські діячі можуть виробляти конкретні зауваження та пропозиції, для того, щоб їх розглянути та намагатися вирішити. Уже сьогодні в області зареєстровано понад 150 різних об’єднань, які захищають інтереси підприємців, але багато з них існують лише на папері. На першому засіданні були присутні 22 керівники і представники громадських організацій з Антрацита, Алчевська, Лисичанська, Красного Луча та Марківського району Луганської області. Але в торгово-промисловій палаті сподіваються, що чисельність ліги зростатиме.