ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

Членів МЛК обіцяють забезпечувати не тільки вітчизняними, а й імпортними ліками

За інформацією Головного управління охорони здоров'я Києва, керівництво столичної муніципальної лікарняної каси підписало понад 30 угод про колективне членство з різними установами міста. Щоправда, днями у ЗМІ з'явились повідомлення про те, що в деяких організаціях столиці людей змушують вступати до лікарняної каси в обов'язковому порядку. Та вже 3 лютого на сайті МЛК Києва було вміщено інформацію, що голова КМДА Олександр Попов пообіцяв звільняти якраз тих, хто під загрозою звільнення змушує вступати працівників комунальних підприємств до лікарняної каси.

Загалом голова КМДА схвально відгукується про саму ідею створення лікарняної каси в Києві, нещодавно і сам приєднався до членства в ній. Тим більше, що, як розповів Олександр Попов, для нього ця справа - не нова.

- Раніше я вже користувався послугами лікарняної каси, коли мешкав у Комсомольську, і залишився цілком задоволений результатом. Вважаю, що це єдиний правильний шлях у напрямку впровадження в нашій країні європейського медичного страхування, - зауважив посадовець.

- Лікарняні каси - справа суто добровільна, - підкреслив перший заступник начальника Головного управління охорони здоров'я КМДА Віталій Мохорєв. - Благодійна організація "Муніципальна лікарняна каса" дає можливість залучити додаткові кошті для поліпшення забезпечення людей - членів лікарняної каси медикаментозними та діагностичними засобами. На сьогодні дуже важлива інформаційна роз'яснювальна робота щодо цього проекту.

Нині муніципальна лікарняна каса в Києві на етапі формування та створення схеми договірних відносин, пошуку партнерів, підготовки членських квитків тощо. До співпраці з МЛК долучаються й лікувально-профілактичні заклади. Уже підписано 35 угод із закладами охорони здоров'я міста про співпрацю на партнерських засадах. Крім того, 75 лікарів саме розпочинають первинне навчання щодо роботи лікарями-експертами в МЛК у лікувально-профілактичних закладах Києва.

За словами виконавчого директора благодійної організації "Муніципальна лікарняна каса" у м. Києві Володимира Долота, МЛК забезпечуватиме своїх членів не лише вітчизняними, а й закордонними препаратами. Він підкреслив, що забезпечення з боку МЛК лікування пацієнта буде залежати від лікарського формуляра та його рекомендацій.