Початок тижня для Президента Петра Порошенка був позначений робочим візитом в Об’єднані Арабські Емірати. Одним із пунктів перебування в столиці ОАЕ Абу-Дабі стала зустріч глави держави з Прем’єр-міністром Об’єднаних Арабських Еміратів Мохаммедом бін Рашид аль-Мактумом.

Співрозмовники домовились про посилення співпраці між двома країнами, зокрема у галузі енергетики, оборони й сільського господарства. «Ми створюємо сприятливі умови для ваших інвестицій», — цитує слова Петра Порошенка прес-служба Президента.

Глава держави доручив Кабінету Міністрів активізувати співпрацю між Україною і Об’єднаними Арабськими Еміратами в межах двосторонньої міждержавної комісії. Петро Порошенко також запросив Мохаммеда бін Рашид аль-Мактума відвідати Україну з візитом у зручний для нього час.

А Прем’єр-міністр ОАЕ зазначив, що відносини між двома країнами перебувають на хорошому рівні.

Представлена на ІDEX-2015 техніка у Президента викликала захват. Фото прес-служби Президента України

Крім того, в Абу-Дабі Президент відвідав одну з найбільших світових виставок озброєнь і технологій безпеки IDEX-2015. Цей міжнародний зброярський форум проводять раз на два роки, це унікальна платформа для створення і зміцнення відносин з державними відомствами й підприємствами із регіону Близького Сходу й Азії. IDEX проводять під патронатом Президента Об’єднаних Арабських Еміратів і Верховного Головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейха Халіфи бін Заїда аль-Нагаяна.

Досить широко на виставці представлено й продукцію вітчизняних підприємств, що входять у Державний концерн «Укроборонпром». Йдеться зокрема про сучасні українські бронемашини «Дозор-Б» і БТР-3Е1, системи радіолокації і протитанкові ракети. Представлено й інші підприємства: ДП «Антонов», ПАТ «Мотор Січ», ЗАТ «НВО «Практика», корпорація «Богдан».

Основне завдання української делегації на виставці IDEX-2015 — проведення переговорів із зарубіжними партнерами на найвищому рівні і нарощування військово-технічного співробітництва з метою забезпечення можливості реалізації програми імпортозаміщення для вітчизняних підприємств оборонної промисловості. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»