ВІДВЕРТО

На прем’єрській сторінці соціальної мережі Фейсбук  люди радять і просять допомогти 

У  2012 році уряд продовжить програму підтримки та розвитку агропромислового комплексу. У цьому користувачів соціальної мережі Фейсбук запевнив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час чергового спілкування з людьми.

У програмі розвитку аграрного комплексу є спеціальний розділ, спрямований на підтримку закладення нових садів і виноградників. «Це так званий одновідсотковий збір», — пояснив Прем’єр, зауваживши, що інвестори вкладають великі кошти у цей бізнес, окупність якого за 3—5 років «абсолютно нормальна». А торік закладено велику кількість садів та збудовано чимало фруктосховищ. І цю роботу буде продовжено, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Про корупцію  у вишах

Торкнувся Микола Азаров і законопроекту про вищу освіту: «Закон «Про вищу освіту» повинен містити спеціальний розділ, присвячений боротьбі з корупцією у ВНЗ. Адже корупція у них — це передусім удар по якості освіти. Уявіть лікаря, який отримав відмінну оцінку за гроші на екзамені з анатомії», — зауважив глава уряду.

Він також повідомив, що на сьогодні створено робочу групу, яка  займається доопрацюванням: «Через 10 днів мені повинні доповісти про результати її роботи. Потім ми його винесемо на чергове засідання Кабміну, і якщо Кабінет Міністрів схвалить усі ті зміни, які пропонуються, ми направимо його до Верховної Ради».

Водночас співрозмовники Миколи Азарова висловили вдячність за можливість публічного обговорення законопроекту. «Дякуємо, що у нас, студентів, з’явилася змога взяти безпосередню участь у створенні цього важливого законопроекту. Приємно, що наші думки та пропозиції беруть до відома», — зазначила Ольга Волунець. У свою чергу Наталя Ігнатенко наголосила: «Приємно, що такі реформи обговорюють не за зачиненими дверима Кабміну, а за участю людей, що безпосередньо мають стосунок до справи».

Нині готується урядове рішення з урегулювання питання щодо переходу на літній та зимовий час. «Це рішення буде розглянуто, і спиратиметься воно насамперед на те, в якому часовому поясі розташована більша частина території Україні. І моя думка така: цей поясний час ми повинні зробити постійним», — наголосив Микола Азаров.

Що ще цікавить людей

Із думкою Прем’єра про необхідність пояснювати громадянам сутність реформ на сторінці Миколи Азарова погоджується Михайло Троян: «Навіщо морочити голову людям всілякими опціонами чи ф’ючерсами? Чи не час почати спілкуватися з ними людською мовою? Що менше люди, які претендують на владу, розмовлятимуть абстракціями (абсолютно порожніми), то менше люди їх розумітимуть й меншими будуть шанси на майбутніх виборах».

А Юрій Ларіонов переймається долею парків у великих містах: «В Україні істотно почастішали випадки захоплення особами з високими матеріальними статками паркових зон, місць масового відпочинку та лісових масивів у приватну власність. Як-от: приватне будівництво у Парку культури та відпочинку ім. Б Хмельницького та у Стрийському парку у м. Львові; захоплення лісового масиву та берегової смуги під приватне будівництво у Криму та інші.

Подібні захоплення неможливі без сприяння посадових осіб. А це вже пряма, зухвала та нахабна корупція, з якою ви боретеся (чи принаймні декларуєте). Будь ласка, зверніть увагу на ці факти та вживайте всіх необхідних заходів, щоб зупинити вже випадки захоплень та не допустити їх у майбутньому! Вірю у вашу швидку реакцію!» — звертається до Прем’єра користувач мережі. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»