НАВКОЛО СВІТУ

Курортне містечко Кастелламаре-ді-Стабіа на півдні Італії збирається заборонити на своїй території міні-спідниці та інше відверте вбрання, аби підвищити стандарти суспільної благопристойності.

Мер міста Луїджі Боббіо, представник правоцентристської партії "Народ свободи", говорить, що його мета - позбутися "вульгарних, нестриманих осіб або просто людей, які погано себе поводять". Нові правила, за його словами, сприятимуть "відновленню міського етикету і сприятимуть громадянському співіснуванню".

"Нічого надто відвертого" - так звучить нове гасло мера Боббіо. І дресс-код, який він вводить, передбачає заборону не тільки на міні-спідниці, а й на низькосидячі джинси.

Крім того, у Кастелламаре-ді-Стабіа буде заборонено загоряти поза пляжем, грати в футбол у громадських місцях, а також займатись богохульством. Порушникам загрожуватиме штраф від 25 до 500 євро.

"Вважаю, це правильне рішення, - сказав в інтерв'ю настоятель місцевого приходу дон Пауло Чечере. - Адже це ще й шлях до боротьби зі зростаючою проблемою сексуальних домагань".

Кастелламаре-ді-Стабіа - одне з багатьох італійських міст, які вирішили скористатися додатковими повноваженнями, наданими мерам урядом Сильвіо Берлусконі. Наприклад, у деяких місцях уже заборонено будувати замки з піску, цілуватися в машинах, годувати бродячих котів, носити дерев'яні пантофлі або включати по вихідних газонокосарки, повідомляє Бі-Бі-Сі.