РЕЗОНАНС

Учора міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов повідомив, що столична міліція затримала людину, яка небезпідставно підозрюється у вбивстві судді Шевченківського райсуду м. Києва Сергія Зубкова. Його безпосередня причетність до цього злочину підтверджується знайденими правоохоронцями доказами. У тому числі й вилученими за місцем його проживання пластиковими боєприпасами, ідентичними тим кулям, які були виявлені безпосередньо на місці злочину.

Керівник МВС розповів журналістам, що затриманий - житель Києва. Він мав стосунок до діяльності судді, оскільки Зубков свого часу в рамках цивільної справи приймав рішення про відчуження у нього майна. Отже, на думку міністра, мотивом злочину, скоріше за все, є помста. Підозрюваний діяв не один - інші двоє співучасників вбивства також відомі, і зараз вживаються всі заходи для їх затримання.

За словами Анатолія Могильова, загалом картина злочину міліції відома. Однак впевнено говорити про те, хто замовник, а хто виконавець, ще зарано, оскільки тривають слідчі дії, проводяться допити і експертизи.