ДОПОМОГА
 

За дорученням Прем'єр-міністра Миколи Азарова Київська облдержадміністрація вирішила земельні питання жителів сіл Троєщина та Погреби
 

Вони майже шість років пікетували державні дачі в Конча-Заспі з вимогою повернути їхні законні земельні паї. Глава уряду під'їхав до вже колишнього пікету, коли люди святкували торжество справедливості, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

"Ми стояли тут п'ять років і сім місяців - нас ніхто не бачив і не чув. Микола Яновичу, велике спасибі Віктору Федоровичу Януковичу і вам, що нас почули і побачили, що вирішили наше питання. Довго ми на це чекали", - звернулася до Прем'єр-міністра жінка з Троєщини.

"Уряд готовий усі спірні питання вирішувати без будь-яких пікетів. Влада ніколи не повинна змушувати людей десь сидіти чи стояти, протестуючи. Ми у будь-якому випадку домовилися б і знайшли рішення, яке б вас влаштовувало і відповідало закону. Хочу сказати всім: приходьте до нас, до уряду, і ми домовимося", - підкреслив Микола Азаров.

Окрім того, троєщинці попросили Прем'єра допомогти збудувати церкву на частині земельних паїв, які вони отримали в приватну власність у Броварському районі. І глава уряду пообіцяв їм у цьому допомогти.

По завершенні зустрічі на брифінгу Микола Азаров заявив, що за рік-два уряд вирішить всі питання інвентаризації землі в Україні: "Звичайно, ми закінчуватимемо інвентаризацію. Всі невирішені питання, що накопичились, будуть у найближчі рік-два вирішені обов'язково. Усі земельні акти будуть людям нарешті видані". Аби в майбутньому попередити конфліктні ситуації, оформлення документів при проведенні інвентаризації відбуватиметься дуже ретельно.

"Будь-яка неточність в оформленні - це конфлікти у майбутньому. А конфлікти між людьми - найбільш небажане і неприємне в цій справі. На уряді і державі лежить відповідальність за те, щоб таких конфліктів не було", - підкреслив Прем'єр.