СПРАВА N

Співробітники Служби безпеки України в Сумській області припинили злочинну діяльність групи осіб, які, використовуючи службове становище, крали природний газ з трубопроводу і продавали на заправці. До угруповання входили четверо сумчан - директор одного із сумських автотранспортних підприємств, начальник автомобільної газонаповнювальної компресорної станції, заступник керівника відділу ПАТ "Сумигаз" та один із співзасновників АТП. Як кажуть, нікого зайвого - всі свої.

Протягом листопада-грудня минулого року вони "націдили" 125 тисяч кубометрів блакитного палива, за реалізацію якого виручили 340 тисяч гривень. Аби ніхто нічого не запідозрив, фальсифікували показники лічильників. Однак газова нитка невдовзі урвалася завдяки втручанню в злочинно-торговельний процес співробітників СБУ.

Стосовно трьох службових осіб порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), а стосовно їх посібника - ще й за ч. 5 ст. 27 (види співучасників) Кримінального кодексу України. За вчинення такого злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.