ВИЗНАННЯ

Єврейська спільнота України справляє значний вплив на глобальні економічні процеси

Проведення в Україні засідання Піклувальної ради Єврейського агентства для Ізраїлю «Сохнут» свідчить про високу динаміку українсько-ізраїльських відносин. Таке переконання висловив Президент Віктор Янукович у ході зустрічі з членами Піклувальної ради цієї організації.

Проблеми слід розв’язувати лише спільними зусиллями. Фото Aндрiя МOСIЄНКА

Він нагадав, що в Україні проживає четверта за чисельністю діаспора євреїв, а дружні взаємини між двома державами мають давнє коріння. «Нам приємно, що проводиться такий форум в Україні. Сподіваюсь, що він позитивно впливатиме на українсько-ізраїльські відносини», — цитує слова Президента його прес-служба.

У свою чергу, голова правління Єврейського агентства для Ізраїлю «Сохнут» Натан Щаранський зазначив, що виїзні засідання Піклувальної ради проводять украй рідко, але для України зроблено виняток, зважаючи на роль української єврейської общини у світі. «Ми це зробили тому, що українська єврейська община дуже важлива і в історичному плані — в плані зв’язку з Ізраїлем, і в тому, що відбувається сьогодні», — зазначив він.

Натан Щаранський позитивно оцінив процеси, які відбуваються в житті євреїв в Україні. «Ми дуже раді, що сьогодні проекти, пов’язані з єврейськими школами, єврейськими дитячими таборами і багатьма іншими аспектами єврейського життя, розвиваються», — резюмував він.

Відділ новин «Урядового кур’єра»