ВИСТАВКА

Вітчизняна продукція дедалі ширше завойовує ринок у будівельній галузі

Уряд підтримуватиме виробників енергозберігаючого обладнання у будівництві. Про це Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив після огляду експозиції 17 Міжнародної будівельної виставки. «Перш за все ми звернули увагу на енергозберігаючі технології у будівництві. Ми підтримуватимемо розробки сучасних технологій у цій галузі», — зазначив глава уряду.

При цьому він підкреслив, що, на жаль, Україна поки не вийшла на докризовий рівень будівництва, а тому уряд максимальну увагу приділятиме цій проблемі. «Для нас надзвичайно важливо зараз створити всі умови для того, аби розвивалася іпотека і залучалися інвестиції у будівельний комплекс. Мої зустрічі з представниками будівельної галузі свідчать, що рішення, прийняті Кабміном за останній час, сприяють розвитку будівельної галузі. Ми перебуваємо на правильному шляху, і, я думаю, результати будуть найближчим часом», — підкреслив Микола Азаров.

Будівельні новинки вразили Прем’єра. Фото Олега МАРКЕВИЧА 

Прем’єр-міністр оглянув експозиції професійної будівельної виставки, зокрема виставки світлодіодних світильників, енергозберігаючих ламп, люмінесцентного освітлення тощо, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Крім того, Микола Азаров ознайомився з Генеральним планом розвитку столиці і заслухав інформацію голови Національної спілки архітекторів України та головного архітектора Києва про перспективу транспортної та соціальної інфраструктури міста. Глава уряду ознайомився зі зразками новітніх енергозберігаючих технологій, які використовуються у сучасному будівництві енергоефективних споруд та мають унікальні теплоізоляційні властивості. Їх використання дає змогу значно знизити витрати при зведенні нових об’єктів.

Прем’єр-міністр із задоволенням зазначив, що на виставці широко представлено продукцію вітчизняних виробників. «Це надзвичайно цікава експозиція. Мені повідомили, що майже половину її представлено вітчизняними виробниками. Це вже прогрес. Якби ми років 10 тому приїхали на таку виставку, то вітчизняних виробників  практично не знайшли б», — резюмував глава уряду. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»