Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина зустрілася із помічником Генерального Секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки Борисом Руге, що перебував у Києві з офіційним візитом у другу річницю повномасштабного вторгнення росії. Про це повідомляє пресцентр Урядовий портал.

Ольга Стефанішина подякувала Борису Руге за підтримку НАТО і консолідовану позицію союзників, – що майбутнє України в Альянсі. Сторони обговорили план щодо подальших зустрічей у форматі Ради Україна-НАТО (РУН) на різних рівнях, зокрема для прискорення критичної допомоги для сектору безпеки і оборони. Борис Руге підкреслив важливість механізму кризових консультацій в рамках РУН для вчасного і комплексного інформування союзників та підтримки України. 

«Вдячна штаб-квартирі за спільну ефективну роботу з розбудови структури Ради Україна-НАТО. Українські представники вже беруть участь у роботі тематичних Комітетів Ради Україна-НАТО», – зазначила Віце-прем'єр-міністр. 

Також Ольга Стефанішина поінформувала помічника Генерального Секретаря щодо динаміки роботи над цілями адаптованої Річної національної програми, спрямованими на досягнення взаємосумісності з НАТО. Урядовиця підкреслила важливість діалогу між України та союзниками у процесі фіналізації програми; програма була передана листом Генеральному Секретарю НАТО. 

«Адаптована РНП є важливим рамковим інструментом для подальших кроків системної інтеграції», – наголосив помічник Генерального секретаря. 

У цьому контексті учасники погодили подальші кроки щодо інформування союзників щодо реформ у секторі оборони і безпеки. 

Ольга Стефанішина та Борис Руге також обговорили підготовку Саміту НАТО у Вашингтоні, зокрема щодо формування практичних результатів та політичних очікувань.