ТРАГЕДІЯ

Поблизу села Гриценкове, що під Сумами, під час польоту на власноруч змайстрованому літаку загинув 73-річний пенсіонер. Очевидці розповіли, що це сталося під час заходу на посадку на висоті орієнтовно 40 метрів. Перед цим літак зробив півколо, а потім раптово зірвався в піке і врізався в землю. Працівники служби МНС, які невдовзі прибули на виклик місцевих мешканців, з великими труднощами витягнули тіло загиблого пілота.

Виявилося, що такий крилатий пристрій сумський Ікар свого часу змайстрував власноруч. Більше того, в 90-х роках минулого століття він літав у небі Сумщини, не переймаючись оформленням дозволів чи реєстрацією літального апарата.

Як розповів один із знайомих загиблого, в цю техніку авіатор-любитель вклав чимало грошей. Однак останні 10 років літак стояв на приколі, і тільки кілька днів тому його власник вирішив перевірити машину в польоті... Зараз слідство з'ясовує, що могло стати причиною трагедії. Хоча, як сходяться всі в думці, в основі - кричуща безпечність самого горе-пілота.