СТИЛЬ   

У новому році в моді зачіска-протест, коса та каре

Кожній жінці завжди хочеться виглядати красиво, незалежно від пори року і навіть кризи. Відтепер українки стануть найчарівнішими в усьому світі - адже наші перукарі нещодавно здобули "золото" і чотири призові місця на Кубкові світу з перукарського мистецтва, що відбувся у Німеччині.

За словами президента української Федерації перукарського мистецтва Павла Веремеєнка, зі створення неперевершеної краси змагалися понад 200 конкурсантів із 31 країни. Досвідчені майстри стригли і викладали цілі шедеври на короткому та довгому волоссі - з-під їхніх рук "народжувалися" то класичні, то вечірні зачіски. Це було досить складне випробування для фахівців перукарського мистецтва, оскільки своїх моделей вони бачили вперше.

Вже в Україні перукарі залюбки поділилися з читачами "УК" новими модними тенденціями, що будуть актуальними наступного року. "На сьогодні ми відходимо від гламуру, який раніше був у центрі уваги, - розповідає Ірина Белішева. - Тепер на перший план виходить зачіска-протест - нібито примхлива дама Мода вирішила брикнути, показати свій характер - їй набридло бути стриманою, ходити на високих підборах, тому вирішила розтріпати свою зачіску. Чілка поступово відходить, відкриваючи обличчя, а зачіски виглядають так, ніби до них доторкнувся легенький вітерець".

- Брендом 2011-го року стане коротка рвана стрижка, де немає гладких ліній, - додає переможець конкурсу, а відтак найкращий перукар у світі Володимир Ніколаєв, який у дитинстві експериментував із зачісками на друзях, а тепер може зробити жінку красунею всього за кілька хвилин. - Каре залишається в моді, але стає трішки коротшим. Чілки будуть більш косими, підстрижені під нахилом. У 2011 році входить в моду коса - дуже стильно виглядає заплетена, але трішки розтріпана. Модний рудий колір волосся, а також поєднання "шоколад на білому" - холодний блонд з пасмами шоколадного відтінку. Для чоловіків актуальний хаотичний стиль - зачісувати волосся догори, вкладаючи гелем чи воском.

Тож не гайте часу і обов'язково візьміть на замітку поради фахівців.