ІНТЕГРАЦІЯ

Україна вітає рішення Європарламенту щодо подальшого спрощення
оформлення віз нашим громадянам

Президент Віктор Янукович вітає рішення Європейського парламенту про схвалення угоди між Україною та Європейським Союзом щодо спрощення порядку видачі віз громадянам України. «Європейський парламент проголосував за лібералізацію візового режиму з Україною переважною більшістю голосів», — сказав він під час зустрічі з головою Ради директорів компанії «Арселор Міттал» Лакшмі Мітталом.

«Ми разом з Європейською комісією провели велику роботу, щоб підготувати ці документи, і врешті-решт це рішення було прийнято», — зазначив Віктор Янукович. Президент додав, що українці зможуть відвідувати Європу за новим порядком після завершення всіх процедур та набуття документом чинності.

Глава держави також наголосив на важливості відновлення роботи Верховної Ради. «Вперше за каденцію цього парламенту він почав працювати й приймати закони», — підкреслив Президент.

Незабаром більше українців матимуть змогу відвідати європейські країни. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Лакшмі Міттал привітав главу держави та всіх українців із рішенням Європарламенту. «Сподіваюся, що не лише українці зможуть їздити в Європу, а й також буде зона вільної торгівлі між Європою та Україною», — зазначив він.

А в офіційній заяві міністр закордонних справ України Леонід Кожара привітав надання Європейським парламентом згоди на набрання чинності «посиленою» угодою між Україною та Європейським Союзом про спрощення оформлення віз. За його словами, 2005 року ми зробили перший крок, запровадивши безвізовий режим поїздок для громадян усіх держав-членів ЄС. «Ми розглядаємо укладення зазначеної угоди як важливий елемент наближення до ключової мети — запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України», — зазначив він.

Головний дипломат констатував: Україна ратифікувала угоду 22 березня, тож очікує від Ради ЄС якнайшвидшого ухвалення остаточного рішення, що дало б змогу угоді набрати чинності вже влітку цього року.

Українська сторона також вітає рішення Конференції президентів Європейського парламенту стосовно продовження мандата Моніторингової місії Європарламенту на чолі з колишніми президентами Александером Кваснєвським та Петом Коксом. Ми підтверджуємо готовність до подальшої конструктивної взаємодії з Місією Європарламенту, у тому числі з метою забезпечення підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді цього року, повідомляє прес-служба МЗС. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»