Володимир ТАТАРЕНКО
для «Урядового кур’єра»

ТРАДИЦІЯ. Чи кожна з адміністрацій органів виконавчої влади у нашій державі є приязною до відвідувачів? Чи реально, щоб ставлення до людей, котрі звертаються до органів влади зі своїми проблемами або хочуть отримати певні адміністративні послуги влади, було доброзичливим? Відповідь на ці запитання дає виставка, розгорнута у Будинку уряду.

Відкриваючи експозицію «Приязна адміністрація: відкритість і прозорість діяльності органів виконавчої влади», заступник керівника Секретаріату Кабінету Міністрів Юрій Авксентьєв зазначив, що, враховуючи важливість цих питань, у 2007 році Кабінет Міністрів під керівництвом В. Ф. Януковича вирішив щороку відзначати кращий досвід роботи з громадськістю. Результати конкурсу «Приязна адміністрація» переконують, що чимало органів виконавчої влади не лише на словах, а конкретними справами засвідчують, що вони у повсякденній роботі намагаються якнайкраще задовольнити потреби громадськості загалом і кожної конкретної людини зокрема, підкреслив Юрій Авксентьєв. 

Він звернувся до присутніх на відкритті виставки державних службовців із закликом вивчати кращий досвід своїх колег, застосовувати його на практиці, перевершувати досягнуте іншими, щоб громадяни могли з упевненістю сказати, що Кабінет Міністрів є приязним до кожного з них.

Про історію Всеукраїнського конкурсу «Приязна адміністрація» учасникам відкриття виставки розповів начальник Головного управління державної служби України Тимофій Мотренко.

Перед присутніми виступили також представники переможців конкурсу попередніх років — заступник міністра надзвичайних ситуацій Віталій Бут і голова Державної архівної служби Ольга Гінзбур.