ПЕРСПЕКТИВА 

Дев’ять великих банків беруть участь у держпрограмі здешевленої іпотеки
 

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, відповідаючи на звернення народних депутатів у Верховній Раді під час останньої години запитань до уряду.

«Нацбанк визначив фінустанови 1-ї та 2-ї груп. Нині у програмі працюють дев’ять банків і в регіонах ще є три, які оголосили про готовність узяти участь у проекті», — наголосив керівник будівельного відомства.

З одного мільярда гривень, виділеного цьогоріч на програму здешевлення іпотеки, 30 млн уже перераховано в регіони. Сума коштів для кожної області залежить від кількості населення. Загалом в Україні понад 7,5 тисячі громадян виявили бажання отримати пільгові іпотечні кредити, а до придбання вже пропонується понад 4,7 тисячі квартир.

За доступним житлом — уже черги. Фото Укрінформу

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, у програмі «Доступне житло» беруть участь Ощадбанк, Укргазбанк — діють на всій території країни; «Фінанси та Кредит» — у Вінницькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській областях, у Києві та Севастополі; Укрексімбанк — в АР Крим, Львівській, Хмельницькій областях; Укрсоцбанк — у Київській, Миколаївській, Чернівецькій, Івано-Франківській та в м. Севастополі; Брокбізнесбанк — у Києві, «Банк Форум» — у Дніпропетровській області, Промінвестбанк — на Чернігівщині, банк «Фінансова Ініціатива» — у Чернівецькій області та Севастополі. Про те, як працює програма «Доступне житло» в АР Крим та на Буковині та які особливості фінансування й видачі кредитів у цих регіонах, дізнавалися власкори «УК». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»