АКЦІЯ

Тернопільські майстрині презентували рушник у рамках Всеукраїнського проекту
"Єдина Україна: Схід і Захід разом"

На думку першого заступника голови облдержадміністрації Василя Коломийчука, ця акція ще раз дає можливість відчути, що ми єдина країна, єдиний народ, і лише в єдності запорука нашого доброго майбутнього.

І одним із символів цього є, безперечно, вишитий рушник. Мабуть, тому й виник задум вишити рушникову доріжку, яка б мандрувала містами й селами нашої країни й водночас ознайомлювала з народними традиціями різних областей. Акція розпочалася, як розповіла керівник проекту "Єдина Україна: Схід і Захід разом" Світлана Кучеренко, у Святогірській лаврі. Тут освятили перший рушник і поблагословили список зі Святогірської ікони Божої Матері. Цей образ тепер супроводжує заходи єднання.

Дошиють великий український рушник, звісно ж, у столиці 24 серпня. Але не варто сподіватись на закінчення акції. Адже через п'ять днів опісля стартуватиме другий етап, який матиме назву "Україна - Європи краплина". Ікона Святогірської Божої Матері разом із Всеукраїнським рушником, учасниками заходу, фольклорним колективом подорожуватиме різними країнами світу, популяризуючи нашу державу, мистецтво й духовно-культурне надбання українського народу. Ця колоритна та яскрава мандрівка матиме завершення у червні 2012 року на урочистому відкритті європейського футбольного чемпіонату