ВИВЕРТ

Нещодавно в зоні діяльності Південної митниці через митний кордон України на адресу одного зі столичних підприємств трьома партіями був переміщений товар "смола епоксидна у первинній формі" виробництва Індії, загальною фактурною вартістю 140 600 доларів США.

Через деякий час вантаж надійшов до Київської регіональної митниці і був заявлений до митного оформлення. Згодом він був оформлений у вільний обіг та покинув зону митного контролю.

Але на цьому історія липучого товару не закінчилася. Бо митники з метою встановлення автентичності наданих до митного оформлення документів та відповідності заявлених даних про імпортований товар направили запит до митних органів Індії.

З отриманої відповіді було беззаперечно встановлено, що вартість товару, відправленого до України, у дійсності майже на мільйон гривень вища від вартості вказаної в інвойсах, котрі були надані в якості підстави для переміщення товару через митний кордон України та митного оформлення товару в Київській регіональній митниці.

Таким чином, товар був переміщений через митний кордон України шляхом подання неправдивих даних, відносно вартості товару, що і спричинило зменшення розміру сплати митних податків та зборів.

Отже у діях директора підприємства-імпортера, громадянки України, вбачаються ознаки порушень митних правил, відповідальність за які передбачена статтями 352, 355 Митного кодексу України. Подальшу долю директора-хитруна вирішуватиме суд.

Прес-служба Київської регіональної митниці