ЗАЛЕТІВ

Достеменно не відомо, завдяки  дивній оказії чи  примхам погоди кілька днів у новинах провідних агенцій говорили про українську глибинку, однак випадок тут стався цікавий: громадянин Республіки Польща Адам М., дев’ятнадцятирічний  студент Військово-технічної  академії імені Ярослава Домбровського, нібито збившись з курсу,  увечері 13 червня посадив свій  дельтаплан біля села Любохини  Старовижівського району Волинської області.

Один з очевидців  розповів місцевій газеті, що літальний апарат приземлився  на околиці  і його керманич одразу ж звернувся за допомогою до мешканців крайньої хати — попросив викликати правоохоронців.

Згодом з’ясувалося, що родом Адам з Варшави, там живе, навчається і вже  два роки  є членом столичного аероклубу. Під час чергового польоту, звично набравши  висоту,  юнак поринув у вільний політ, а потім утратив маршрут. До всього, потрапив у повітряні скупчення. Зрозумівши, що заблукав, здійснив посадку. 

Закордонного паспорта при собі у поляка, звісно, не було, а  були  лише студентський квиток і водійські права, за допомогою яких і  встановили його особу. Далі порушника взяли під опіку оперативні та слідчі органи, які,  сподіваємося,  в усьому розберуться. 

А людям  старшого віку те, що сталося з польським студентом, мабуть, нагадало події  1987 року, коли в Москві на Красній площі сіла легкомоторна «Сесна» німця  Матіаса Руста. Ця подія не тільки стала сенсацією для всього світу, а й призвела до звільнення з посад верхівки радянського генералітету, яка виявилася нездатною забезпечити надійність протиповітряної оборони країни.