ЗВ'ЯЗОК

У Миколаєві презентовано проект "Почуй мене" - для тих, хто погано чує і розмовляє. Ці люди у разі необхідності зуміють самостійно, без сторонньої допомоги викликати рятувальників, "швидку" та міліцію.

Як зазначила голова Миколаївської обласної організації УТОГ Тамара Городнича, протягом двох тижнів міський департамент праці та соціального захисту населення створив базу даних слабочуючих людей, які мають мобільні телефони. Ця база потрібна екстреним службам для того, щоб відсікти хибні виклики. Сьогодні до бази даних увійшли 300 абонентів, але робота над нею триває.

Під час презентації начальник оперативно-диспетчерської служби МНС Григорій Дідан показав місце, де радіотелефоністи приймають виклики, щоб продемонструвати, як працює дана система оповіщення. "Система досить проста у використанні, - відзначив керівник, - для виклику екстрених служб міста Миколаєва необхідно зі свого мобільного телефона, зареєстрованого у Миколаївській організації УТОГ, відправити СМС-повідомлення на номер МНС, "швидкої" або міліції. Шаблони повідомлень вже є в телефоні, наприклад, "пожежа у будинку за адресою", "серцевий напад, перебуваю за адресою" тощо. По СМС, за допомогою наданої нам бази ми знаємо прізвище, ім'я, адресу проживання заявника. Навіть можемо переадресувати його на медиків або міліцію при необхідності".