ЗВОРОТНИЙ ЗВ’ЯЗОК

Микола Азаров подякував, що на його сторінку у Фейсбуці дописують  чимало небайдужих до долі держави чи свого міста

«Наша співпраця з МВФ триває», — запевнив відвідувачів своєї персональної сторінки у соціальній мережі Фейсбук Прем’єр-міністр Микола Азаров. При цьому він нагадав, що уряд працює з бюджетом на 2012 рік, який було погоджено з представниками фонду. Також відповідно до програми співпраці з МВФ здійснюється і монетарна політика.

«У нас із Фондом тільки одна розбіжність: вони вважають за потрібне негайно підвищити тарифи для населення на житлово-комунальні послуги у зв’язку з різким зростанням вартості газу. Ми ж вважаємо, що спочатку слід реалізувати програми енергозбереження, зменшити втрати тепла, електроенергії і газу, а також домовитися з Росією про перегляд чинних контрактів», — аргументував свою точку зору Прем’єр.

Так, на останній зустрічі з виконавчим директором МВФ Крістін Лагард саме в цьому ключі й розглядали питання співпраці. Домовлено створити робочу групу з перегляду програми. «Я хочу вас запевнити, що в будь-якому разі фінансова ситуація в Україні надійна, ми повністю розраховуємося за нашими зобов’язаннями, і тому з упевненістю дивимося в майбутнє», — продовжив Микола Азаров.

Користувачів Фейсбуку Микола Азаров запевнив: міська елекричка у Києві не зникне.
Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Економіка доходів

Саме d цьому ключі й спрямовано роботу уряду, головною метою якої є зростання національної економіки, що у свою чергу зумовить поліпшення соціального забезпечення громадян та якості нашого з вами життя.

За словами Прем’єр-міністра, зростання реальної заробітної плати, соціальної допомоги, зокрема пенсій та стипендій, їх підвищення реалізується за рахунок додаткових коштів, що надходять у результаті розвитку нашої економіки.

«Що швидше розвивається економіка, то більше надходить грошей до бюджету і більше соціальних завдань ми можемо вирішити, — підкреслив Микола Азаров. — Лінію уряду спрямовано на зниження тиску на наших підприємців. І ми сподіваємося, що ця лінія дасть змогу пережити сьогоднішні труднощі і набрати високі темпи розвитку. А це гарантія того, що зростатимуть і доходи наших людей».

Питання  і пропозиції

Загалом Микола Азаров подякував, що на його сторінку дописують чимало людей, не байдужих до долі держави чи свого міста. За його словами, повідомлення містять цікаві пропозиції. «Не завжди їх можна реалізувати, але в будь-якому разі вони дають можливість оптимізувати ті чи інші управлінські рішення», — зазначив Микола Азаров.

Наприклад, користувач Ігор Безердян запропонував замість газових котлів на 9-поверхівках встановлювати електрокотли. І ці пропозиції заслуговують на вивчення: а чи розраховані електричні мережі наших багатоповерхівок на таке збільшення споживаної потужності?

Водночас інший користувач — Михайло Троян, мабуть, розчарований репортажами з Верховної Ради, бо запитує: коли ж наші політики думатимуть більше про державу, ніж про себе: «Я це питання постійно ставлю всім членам уряду, і не тільки ставлю питання, а й вимагаю, щоб інтереси держави завжди були на першому місці», — відреагував Микола Азаров.

Микола Азаров зауважив, що кожен громадянин України повинен відповідати за свої вчинки. Як приклад він навів нещодавній телевізійний сюжет: один із так званих афганців пригрозив, що сьогодні вони просто прийшли до Кабінету Міністрів, а наступного разу будуть із гранатометами. «Я хотів би застерегти цих любителів гранатометів, що вперше ми обмежилися усним попередженням, але другого разу не буде. Якщо комусь захочеться використовувати такі методи, то він відповідатиме за всією суворістю закону».

За результатами спілкування глава уряду дав низку доручень з вирішення конкретних питань: допомогти пенсіонерці приватизувати земельну ділянку, повернути в комунальну власність дитячий садок, з’ясувати питання забезпечення медпрепаратами тощо, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Кияни ж можуть не перейматися подальшою долею міської електрички. «Не для того ми займалися кільцевою електричкою, щоб допустити її закриття. Дуже радий, що кияни отримали можливість швидше і зручніше діставатися на роботу і додому», — зазначив Микола Азаров, додавши, що робота з удосконалення транспортних комунікацій у Києві тільки набиратиме обертів.

Загалом робота Кабінету Міністрів спрямована на поліпшення якості життя населення, створення конкурентних умов для роботи економіки. І спілкування у Фейсбуці допомагає зрозуміти Прем’єрові потреби людей і робити діяльність уряду ефективнішою. 

 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»