МЕТА

А влада й опозиція мають об’єднатися для ухвалення євроінтеграційних законів

Екс-президент Польщі Александер Кваснєвський закликає українську владу й опозицію об’єднати зусилля для ухвалення Верховною Радою всіх необхідних законів для поглиблення євроінтеграції України. Про це він заявив у ході зустрічі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

Александер Кваснєвський зазначив, що 22 квітня вже зустрівся з Головою Верховної Ради Володимиром Рибаком і лідерами всіх парламентських фракцій. «Ми хотіли сказати від імені Європейського парламенту, що нам потрібна надзвичайно серйозна змістовна робота Ради. Нам потрібна спільна робота всіх парламентаріїв для ухвалення необхідних законів. Угода про асоціацію — це історичний момент для України. Це не буде перемога уряду і програш опозиції, це буде перемога всього українського народу», — наголосив політик.

Микола Азаров та Александер Кваснєвський задоволені роботою Моніторингової місії. Фото Oлега МAРКЕВИЧA

Він навів приклад європейських країн, зокрема Польщі, де влада й опозиція свого часу об’єдналися для інтеграції до ЄС, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Александер Кваснєвський підкреслив, що під час доповіді Моніторингової місії Європарламенту в Страсбурзі відзначено прогрес України на шляху підписання Угоди про асоціацію. Він додав, що одним із головних досягнень роботи цієї місії є те, що Європа перестала сприймати події в Україні в чорно-білих тонах. «Нині це ставлення змінилося, і багато з європейських політиків глибше розуміють Україну», — запевнив він, додавши, що всі фракції Європарламенту позитивно оцінюють роботу Моніторингової місії.

У свою чергу, екс-президент Європарламенту Пет Кокс висловив вдячність Миколі Азарову за його особисте сприяння роботі місії в Україні. «Я хочу подякувати вам за нашу співпрацю, за «відкриті двері», відкриті документи, оскільки без такої уваги і допомоги з вашого боку ми не змогли б досягти такого значного прогресу», — зазначив він.

Микола Азаров подякував співголовам місії Європарламенту за роботу в Україні і запевнив, що надалі Моніторингова місія може розраховувати на всебічну підтримку та сприяння з боку уряду: «Я хочу подякувати вам за ті зусилля, які ви докладаєте в цій надзвичайно складній роботі. Сподіваюся, що ми продовжимо співпрацю». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»