Спитаєте, від чого? Від бажання мати осину талію та стрункі стегна. Зазвичай жінки, не бажаючи докладати жодних зусиль, мучити себе елементарними фізичними вправами, піддають організм хімічним тортурам. Слабка стать йде найкоротшим шляхом - і ковтає пігулки для схуднення.

Те, що ці препарати невідомо якого походження, не лякає також. Головний результат: зниження апетиту та втрата зайвої ваги в потрібних місцях. Їм, наївним та водночас закомплексованим, здається, що така "казкова" хімія діє бездоганно. Та коли через певний час ці жертви рекламного гачка стикаються з результатом, як правило, впадають у відчай.

Доказ цього - нещодавній факт: у столиці правоохоронці вилучили препарати для схуднення, що містять заборонену для обігу наркотичну речовину сибутрамін, кристалічний порошок, який посилює відчуття ситості. Через мережу Інтернет одна з компаній намагалася реалізувати майже сім тис. пігулок. До цієї низки увійшли, зокрема, 1008 капсул "Кан Мей", 1602 - "Лида", 1332 - "Дробь кюсю" та 1500 - "Золотой шарик". Товар надходив з Китаю та розповсюджувався на території України.

На кожну з цих назв пошукова система Інтернету відповідь видає миттєво. Тож переконатися в тому, що дурнів у нас немало, можна так само без перешкод. "Кан Мей": вартість упаковки, яку виробляє Пекінська асоціація фармацевтів Китаю, - 200 грн. Негативних відгуків на продукт немає. Та жахає, що в переважній більшості жінки від 25 до 37 років хизуються тим, як завдяки пігулкам втратили вагу й радять цей продукт іншим. "Ліда" трохи дорожча, 300 грн, проте результат дії має швидший, мовляв, позбудетесь, як мінімум, 6 кг за тиждень. Проте одна з "наївних" у своєму відгуку на це ще дописала, що після припинення курсу має якийсь дивовижний запаморочений стан...

За упаковку "Золотого шарика" Інтернет-магазини правлять 250 грн. Приміром, один зазначає, що продукт виробляється в Україні на європейському обладнанні, яке відповідає найжорсткішим світовим стандартам. Усі екстракти постачаються виключно від провідних європейських виробників, та від яких саме, не пише. То чи варто вірити вказаному ефекту препарату, який нібито спалює жир, знижує апетит, рівень холестерину у крові та прискорює обмін речовин?

У британському Управлінні лікарських засобів та охорони здоров'я вже довели, що будь-який продукт із вмістом сибутраміну шкодить організму людини та спричинює підвищення кров'яного тиску, конвульсії і навіть інфаркти та інсульти. Тож навіщо піддаватися омані стати "гарною" після 10-річного переїдання, підсідати на імпортні пігулки, наслідки дії яких доведеться лікувати за зовсім інші гроші? Навіщо худнути швидко, коли можна це робити якісно - не пігулками, а правильним харчуванням та за допомогою гантель, хулахупу чи кільканадцятьох присідань на добу?!