Пілотний проект, реалізований МВС спільно з міськрадою Дніпра, створено за принципом відкритого офісу. Територіальний сервісний центр №1249 другий після Києва. Пріоритети у роботі нової державної установи — зручність та комфорт громадян, відкритий простір, ввічливі співробітники. Розташовано центр на другому поверсі одного з торговельних центрів міста.

В офісі надаватимуть платні та безплатні послуги, які перебувають у компетенції МВС та міської влади Дніпра. Зокрема, тут можна отримати водійське посвідчення, зареєструвати чи перереєструвати транспортні засоби, отримати номерні знаки, скласти іспити на право керування авто, зареєструвати земельну ділянку чи нерухоме майно.

Новий сервісний центр МВС у Дніпрі є першим в Україні об’єднаним в одному приміщенні з міським Центром надання адміністративних послуг. Фото УНІАН

«Спрацювала філософія поваги до людини. Тут в одному місці тепер надають різні послуги. Кожен з тих, хто прийде сюди, зможе отримати послугу якісно та швидко. До кінця року ще в п’яти містах України з’являться комбіновані сервісні центри, — пообіцяв міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, відкриваючи новий сучасний державний офіс. — Новий сервісний центр у Дніпрі такий самий затишний, привітний і дружній, як і перший, що відкрили влітку в Києві. Світлий, відкритий зал, доброзичливий і професійний персонал, майданчик для малюків, умови для людей з особливими потребами, паркувальний майданчик, електронна черга — звичайні умови якісного державного сервісу».

Арсен Аваков також наголосив, що міністерство має із владою Дніпра налагоджений діалог, і подякував міському голові Борисові Філатову та його команді за системну підтримку правоохоронних органів. Борис Філатов похвалився, що в об’єднанні зусиль із центральними органами влади унікальний проект запрацював у рекордно короткі терміни — за півтора місяця. Співробітники сервісного центру пройшли великий конкурс: 60 осіб на місце. У майбутньому деякі документи надсилатимуть поштою за спільним проектом міської влади та Укрпошти.

Як повідомила заступник міського голови Яніка Мерило, до переліку довідок, які дніпряни можуть замовляти через портал iGov та отримувати Укрпоштою, увійшла довідка про склад сім’ї. Цей документ найбільш затребуваний — щомісяця їх видають майже 44 тисячі. Поштою можна буде отримати і картку жителя Дніпра.

«Наступного року запрацює електронний квиток у метро. У нас 400 тисяч пільговиків, і нам складно видавати їм квитки самим, а Укрпошта має необхідну структуру», — пояснила Яніка Мерило.