Перед початком роботи нової парламентської сесії Президент Віктор Янукович зустрівся зі співголовами Моніторингової місії Європарламенту Александром Кваснєвським та Петом Коксом. «Вони були також присутні на відкритті Верховної Ради», — сказав глава держави в інтерв’ю одному з українських телеканалів.

А Прем’єр-міністр Микола Азаров запевнив високих гостей, що уряд на своєму засіданні 18 вересня розгляне текст Угоди про асоціацію з Євросоюзом: «І потім розпочнемо внутрішньодержавні процедури, необхідні для підписання угоди». Він підкреслив, що текст документа опубліковано у відкритих джерелах, було враховано думку громадськості, експертів, представників різних політичних сил.  Прем’єр-міністр  додав, що на це засідання також запросять голову Представництва ЄС в Україні Яна Томбінські.

Головне завдання полягає в побудові Європи у власній свідомості. Фото Світлани СКРЯБІНОЇ

Глава уряду висловив сподівання, що візит місії Європарламенту буде успішним і, зокрема, сприятиме реалізації роботи, яку проводить Україна з метою підписання Угоди про асоціацію, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Микола Азаров також нагадав: уряд і Верховна Рада погодили графік розгляду й ухвалення всіх необхідних євроінтеграційних законів.

У свою чергу Александр Кваснєвський наголосив, що підписання Угоди про асоціацію та ЗВТ буде вигідне й Україні, і ЄС: «Я абсолютно переконаний, що Угода про асоціацію і зону вільної торгівлі допомагатиме і вам, і нам, і ми матимемо гарну базу для розвитку добросусідських дружніх відносин з Росією».

Зі співголовами Моніторингової місії Європарламенту Александром Кваснєвським та Петом Коксом зустрілася й міністр юстиції Олена Лукаш. Було обговорено питання реформ у сфері юстиції, а також перспективи ухвалення євроінтеграційних законів, повідомляє прес-служба відомства.

«Ми щодня проводимо активні зустрічі, консультації з представниками як міжнародних структур та неурядових організацій, так і з вітчизняним громадським сектором щодо вдосконалення нашого законодавства в євроінтеграційному напрямі. Для нас дуже важливо максимально врахувати усі позиції та виробити найоптимальніші варіанти подальшого бачення євроінтеграційних процесів», — зазначила Олена Лукаш.

Звертаючись до високих гостей, вона підкреслила, що Україна високо цінує їхній внесок і підтримку нашої держави у євроінтеграційному прагненні, подякувала місії за роботу, яка проводиться, та наголосила на важливості її результатів. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»