Глава держави зазначив, що Україна як ніхто розуміє біль Франції. «Марш єдності об’єднав у Франції всі цивілізовані країни. Сьогодні ми всі разом відстоюємо цінності демократії та свободи слова, — сказав Петро Порошенко. — Вірю в те, що людяність та єдність завжди перемагатимуть терор».

У Парижі Президент України провів  тристоронню зустріч із Президентом Французької Республіки Франсуа Олландом та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Сторони скоординували кроки, обговорили необхідні умови та графік підготовки до саміту в Астані у нормандському форматі.

Зокрема було наголошено, що до початку роботи саміту має бути проведено зустріч міністрів закордонних справ та Тристоронньої контактної групи і погоджено конкретні подальші кроки в контексті реалізації мінських домовленостей.

Світові лідери підтримали Францію у скрутний момент. Фото Михайла МAРКIВA 

Під час візиту до Франції в Єлисейському палаці Президент України провів короткі зустрічі з лідерами країн ЄС, очільниками Євросоюзу та міжнародних організацій, зокрема з прем’єр-міністрами Італії Маттео Ренці, Іспанії — Маріано Рахое, Норвегії — Ерною Солберг, Швеції — Стефаном Левеном, Ізраїлю — Біньяміном Нетаньягу, Словенії — Миро Цераром, Люксембургу — Ксав’є Бетелем, Президентом Румунії Клаусом Йоханнісом, Високим представником ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федерікою Могеріні та Головою Європарламенту Мартіном Шульцем, Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і генеральним секретарем Організації економічного співробітництва та розвитку (OECP) Хосе Анхелем Гурріа.

Під час робочого візиту до Франції глава держави зустрівся з представниками української діаспори. Петро Порошенко подякував їм за активну позицію та підтримку України, а також за солідарність з Батьківщиною.

«Сьогодні я вперше відчув, наскільки близькі українці й французи. Це дуже важливо розуміти. Я був зворушений прийомом французького Президента і звичайних французів, які сьогодні виділяли Україну і дякували саме за нашу солідарність», — наголосив глава держави й пообіцяв і надалі всіляко сприяти й підтримувати українську громаду у Франції.

Президент Репрезентативного комітету українців Франції Наталка Пастернак відзначила важливість перебування Президента України цього дня в Парижі. Вона також виокремила важливу роль Франції у Європейському Союзі: «Це ключова держава в Євросоюзі, й дуже важливо, що Україна має тут свій голос», — повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.