У день, коли світ вшановує пам’ять жертв страшної терористичної атаки у Нью-Йорку, яка сталася 13 років тому, Україна потерпає від нової хвилі тероризму. Такими словами Президент Петро Порошенко відкрив церемонію вручення вірчих грамот послами низки країн.

«Падіння літака MH17 довело, що тероризм є пухлиною, поширення якої небезпечне для людського роду. Всі світові демократії повинні об’єднати свої зусилля в боротьбі з цією проблемою», — наголосив глава держави.

Окрім цього, він зазначив, що агресія проти України та анексія Криму порушили основні принципи міжнародного права. Від високопосадовців, присутніх у залі, Президент захотів почути чітку позицію, а саме: що країни, які вони представляють, ніколи не визнають анексію Криму і підтримають територіальну цілісність України. Як цитує слова Президента його прес-служба, гарантії безпеки, надані Україні, включно з Будапештським меморандумом, не працюють. «Міжнародно-правові механізми були безсилі запобігти агресії проти України, — констатував Петро Порошенко. — Ми маємо разом знайти рішення у різних багатосторонніх форматах: НАТО, Європейського Союзу, Об’єднаних Націй — як підтримати мир та стабільність у світі».

Кризу на сході України Президент збирається врегулювати за допомогою різних багатосторонніх форматів. Фото з сайту president.gov.ua

Також глава держави висловив подяку «численним друзям і партнерам України» за їхню важливу підтримку в цей критичний момент з відстоювання суверенітету і безпеки нашої держави та допомогу в розв’язанні найнагальніших економічних проблем.

Вірчі грамоти главі Української держави вручили посли Об’єднаних Арабських Еміратів, Королівства Іспанія, Словацької Республіки, Соціалістичної Республіки В’єтнам, Південно-Африканської Республіки, Турецької Республіки, Держави Лівія, Республіки Корея, Суверенного Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти, Королівства Бельгія, Республіки Словенія, Держави Ізраїль, Республіки Ісландія. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»