СОЦПОЛІТИКА 

Більше за всіх отримуватимуть  студенти-сироти
 

Кабінет Міністрів прийняв постанову про встановлення роз мі рів стипендій  учнів професійно-технічних закладів, студентів ВНЗ. Як зазначив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, відтепер базовий рівень стипендій учнів професійно-технічних закладів, студентів вищих навчальних закладів підвищено у середньому на 37,5%.

Зокрема розміри стипендії підвищено: для учнів професійно-технічних навчальних закладів з 200 до 275 грн (або на 37,5%); для студентів вищих навчальних закладів І—ІІ рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр», — із 400 до 550 грн (37,5%); для студентів вищих навчальних закладів ІІІ—IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», — з 530 до 730 грн (або на 37,7%).

Стипендію платять лише сумлінним. Фото з сайту mygazeta.com

При цьому, за словами Сергія Тігіпка, більш значне підвищення стипендій передбачено для дітей-сиріт. Так, для учнів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, базовий рівень стипендій збільшується з 550 до 850 грн (або на 54,5%). Для студентів вищих навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, стипендію збільшено з 1160 до 1760 грн (або на 51,7%).

Віце-прем’єр наголосив на тому, що востаннє стипендії для студентів підвищували у 2008 році і відтоді лише індексували на рівень інфляції. Прийняте рішення захистить права студентів на гідну стипендію, розмір якої мають переглядати щороку з урахуванням рівня цін, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

«Роки студентства — перехідний етап від дитинства до дорослого життя, і саме в цей час молодь особливо потребує підтримки держави. Уряд і надалі зміцнюватиме соціальні гарантії для молоді, адже студенти — інтелектуальний потенціал нації», — підкреслив Сергій Тігіпко. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»