АКТУАЛЬНО

 Нове законодавство оцінять міжнародні експерти і вітчизняна громадськість

Президент України наголошує на необхідності прозорого процесу підготовки законопроекту "Про вибори народних депутатів України". Про це заявив міністр юстиції, голова Робочої групи при Президентові з питань удосконалення законодавства про вибори Олександр Лавринович.

За його словами, наразі розробка законопроекту перебуває на початковому етапі. Зокрема, на основі пропозицій членів робочої групи підготовлено нарис концепції, на основі якої буде створюватися чорновий варіант проекту закону.

Урядовець повідомив, що минулого тижня з пропозиціями було ознайомлено главу держави. Він обрав із запропонованих варіантів позиції, які ляжуть в основу чорнового варіанта проекту закону. Олександр Лавринович зазначив, що технічний варіант буде запропоновано для постатейного обговорення членам робочої групи: прийматимуться аргументовані пропозиції щодо змін окремих норм чи статей в межах концепції, визначеної Президентом.

Після доопрацювання законопроект буде представлено на експертизу Венеціанській комісії та провідній світовій експертній установі, що займається виборчим законодавством та виборчими кампаніями, - Міжнародній фундації виборчих систем. Одночасно проект закону буде винесено на широке громадське обговорення, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Олександр Лавринович висловив сподівання, що усі організації та партії, а також зарубіжні партнери візьмуть активну участь у робочій групі і докладуть максимальних зусиль для його розробки.