АНКЕТА «УК»

Опитування виявило, що наші читачі переймаються проблемами держави

Редакція вдячна всім, хто вже відгукнувся на нашу пропозицію обмінятися думками з приводу діяльності редакційного колективу «Урядового кур’єра». Впроваджуючи анкетування, ми сподівалися звірити із запитами читачів нашу роботу, чекали на пораду, конструктивну критику, підказку. А головне — хотіли зрозуміти, чи все робимо з того, що можемо, і що вважаєте за потрібне ви. І ми не помилилися. Приємно, що наші читачі в усіх куточках країни виявилися не байдужими до нашої праці, соціально активними людьми, які переймаються проблемами держави.

З першого дня після публікації анкети до редакції щодня десятками почали надходити вирізки з газети з відповідями на запитання. Отже, сьогодні — про перші враження від спілкування з вами.

Численні заповнені анкети ми уважно проаналізували. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Скажу відверто, не очікували прочитати слова: «Я хочу знати, що уряд робить саме для мене». І далі наш читач з Єнакієвого, який навіть номер телефону залишив, пропонує: «Більше розповідайте про результативні дії уряду, як він налагоджує наше життя. Але дайте можливість і читачам висловитися з цього приводу». А ще нам пропонують більше проводити розслідувань негативних фактів і обов’язково показувати результати виступів газети. Отже, робимо висновок, що рубрика «На контролі «УК» знайшла своїх шанувальників.

До речі, ми впевнилися, що наші читачі обирають «Урядовий кур’єр» саме за можливість із перших вуст дізнатися новини державного рівня. Людей дуже цікавлять перспективи нашої країни: що відбувається в економіці, які інноваційні стратегії розробляють і застосовують, у які проекти вкладають державні гроші. Про це написало кілька читачів. Цікавляться прийнятими рішеннями у різних галузях життя. Кому що ближче: будівництво, вугільна чи металургійна промисловість, Збройні сили. А ось зміни в освіті, охороні здоров’я чи пенсійному забезпеченні, без перебільшення, цікавлять абсолютно всіх. Принаймні про це свідчать анкети, надіслані нашими читачами. Висловлюють пропозиції надавати медичні поради, експертні оцінки товарів і послуг. Дякуємо, що ви нам довіряєте!

Багато надійшло прохань збільшити кількість і глибину коментарів щодо прийнятих рішень уряду, тлумачення законодавчих актів. Актуальним залишається попит на юридичні консультації в газеті, роз’яснення законів та правил їхнього застосування. Як пише читач із Чернігова, «перекладіть закони людською мовою». Нам приємно, що наше видання хочуть бачити в ролі порадника в серйозних життєвих ситуаціях.

Які теми найбільше цікавлять читачів «Урядового кур’єра»? Проблемні сторінки історії нашої країни, розповіді про видатних особистостей. Є попит на висвітлення життя людей за кордоном порівняно з нашими реаліями. Хочуть прочитати публікації про людські стосунки, сімейне життя, на морально-етичні теми. Просять писати про спортивне життя, театр і книжки.

Повідомляють нам і про те, що в багато місць газету не доставляють щодня. Ось звістка  із Кривого Рогу: «Газету отримую двічі на тиждень».  А ще пишуть про наклад. Читач із Чернігова навіть підкреслив, що «читачів у вас має бути більше». Знаємо і прагнемо цього!

Ми дуже вдячні всім, хто взяв участь у редакційному опитуванні. Сподобався довірливий тон, який задали в ньому читачі. Побачили, що вони хочуть бути почутими, тому  й пропонують нам більше цікавитися думкою пересічних українців, надавати їм слово на шпальтах газети, аби донести її у високі кабінети. Сприймаємо це як завдання.