Сергій Шимчак, Майя Москвич та Андрій Усач (зліва направо) ще раз нагадали: українці добре стріляють з усього. Фото з сайту mil.gov.ua

Останній змагальний день на  «Іграх  нескорених» в австралійському місті Сіднеї став плідним для української команди. Українські ветерани Майя Москвич, Сергій Шимчак та Андрій Усач вибороли «золото» в командному заліку у стрільбі з лука. А для Майї ця медаль стала другою нагородою найвищої проби після перемоги в особистому заліку.

Це неймовірний результат. Надто з огляду на те, що спортивний лук харизматична дівчина  взяла до рук у березні цього року за порадою срібного призера попередніх Ігор у Торонто Дмитра Сидорука під час тестування до відбірного етапу «Ігор нескорених».

Сама ж волинянка подякувала Богові й тим, хто вірив, молився і підтримував. Про це вона написала на своїй сторінці в мережі. «Дякую тим, хто був моїми крилами, обіймами і натхненням! Окрема подяка тренерові Ользі Ягодкіній.

Присвячую всім, хто залишився живий після Майдану і війни, і хоч раз думав: навіщо? чому хтось загинув, а я лишився жити? Це не нам було вирішувати! Але як жити далі — вирішуємо саме ми!

Майя Москвич лише в березні взяла до рук лук, а вже дворазова нескорена чемпіонка. Фото з сайту volynnews.com

Для довідки: мене таки змусили вранці стріляти без шнурочка. І хоч мої постріли були вже не такими бездоганними, як учора, вони були достатніми для результату. А останній, як ви й просили — в «яблучко», — написала Майя на своїй сторінці.

А наставник наших нескорених лучників Ольга Ягодкіна наголосила, що українська команда справді найкраща: «Ми готувалися, й наші надії справдилися». Тренер української збірної зазначила, що  її підопічні перемогли попри певні далекі від спорту перешкоди.

Того самого дня Олександр Зозуляк виборов  «срібло», тож загалом коман­да лучників поповнила скарбничку збірної трьома нагородами.

Курсант Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «ХПІ» Василь Омельченко виборов «золото» в забігу на 400 метрів і «срібло» в стрибках у довжину. Фото з сайту zn.ua

Четверті  в  історії й другі для української команди «Ігри нескорених» учора завершилися. Ці  міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов’язків, заснував британський принц Гаррі. Участь у них  беруть представники країн-членів НАТО, а також стратегічні партнери Альянсу. Цьогоріч змагалися представники 18 країн: Афганістану, Австралії, Канади, Данії, Естонії, Франції, Грузії, Німеччини, Іраку, Італії, Йорданії, Нідерландів, Нової Зеландії, Польщі, Румунії, України, Великої Британії, США.  І Україна не загубилася в цьому списку.

Як і торік, п’ятнадцятеро українців гуртом вибороли чималий медальний здобуток. Із Торонто наша команда привезла 14 медалей: вісім золотих, три срібні та три бронзові. А із Сіднея українці, які змагалися в шести видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті на шосе — везуть  20 нагород, з яких сім найвищої проби, 10 — срібних і 3 — бронзових.

Готуймося зустрічати наших героїв 29 жовтня в міжнародному аеропорту Бориспіль.