Дорогі співвітчизники!

Від імені Уряду та від себе особисто вітаю з Днем Гідності та Свободи!

Дві новітні революції в Україні – Помаранчева революція і Революція Гідності – показали нестримне прагнення українського народу до життя у сучасній цивілізованій європейській країні. Двічі у новітній історії української держави українці виходили на майдани своїх міст, щоб назавжди розпрощатися з пострадянським авторитарним минулим та одіозними політичними практиками. На жаль, останнього разу, взимку 2013-2014 років, нам довелося заплатити надто високу ціну в боротьбі за власне майбутнє.

Революція Гідності стала відправною точкою для української держави і нашого суспільства, коли за власну свободу і переконання кращі з наших громадян заплатили своїм життям і здоров’ям.

Наше основне завдання – поглиблення політичної та секторальної євроінтеграції, активне входження України до євроатлантичного простору. Ми багато досягнули у рамках Угоди про асоціацію та зони вільної торгівлі з Європейським Союзом і надалі поглиблюємо нашу інтеграцію. Здійснили неймовірні зміни у ході реформування Збройних Сил, активно впроваджуємо стандарти НАТО в українському війську. Практично у кожній сфері суспільного життя ми поступово та впевнено втілюємо сучасні підходи і принципи, крок за кроком розвиваємо відкрите суспільство, в якому людина стане найвищою цінністю. Це наш обов’язок перед полеглими Героями Небесної Сотні, перед усіма нашими громадянами та майбутніми поколіннями.

Переконаний, що наша спільна віра у власні сили і в рідну країну пройде всі випробування, які нам посилає нелегке сьогодення, і в подальшому надихатиме на впровадження доленосних якісних змін.

Слава Україні!                     Героям слава!

Прем’єр-міністр України           Володимир ГРОЙСМАН