Немає на світі двох однакових жінок, кожна має свою принаду. На портретах одеської художниці Катерини Білетіної це особливо помітно. Час — та категорія, котра лишає слід на душі, на пам’яті, на долі… У кожній творчості є відбиток минулого життя митця, завважували гості березневого проекту «Чарівна» в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній». Можна, звісно, вірити чи не вірити в реінкарнаційну філософію, однак очевидного не заперечити: жінки на полотнах пані Катерини мають особливий шарм, притаманний українкам у всі часи. Ба, навіть сама Україна зображена нівроку собі вдатною молодицею й поіменована принцесою Європи!

Бандура може бути ніжною, а може й характер показати

Гості виставки живописних полотен мисткині милувалися замріяними, одухотвореними обличчями дівчаток, юнок і молодиць у коралях, вишиванках, хустках і квітах. Це так по-жіночому: убратися не лише на свято, а й у будні, бути загадково стриманою й емоційно відвертою, земною і трохи казковою.

Катерина Білетіна чарівна, як і героїні її полотен. Фото надані автором

Серія «Український портрет», над якою художниця працювала упродовж останніх дев’яти років, без сумніву, вдалася. Досить було побачити, як чернігівки довго й радісно вдивлялися у живописні обличчя, а потім, вдихнувши березневого повітря, ішли на вулиці міста — прикрашати собою світ…