РАКУРС

Рінат Ахметов став найпопулярнішою моделлю одеського лялькаря

Що спільного у Федора Достоєвського, Ріната Ахметова та роденівського "Мислителя"? Хіба те, що всі вони - герої нової композиції творчого об'єднання "Лялькова Одеса". Цей витвір має назву "Таке життя", а докупи його персонажів зводить мотив гри: Федір Михайлович тримає в руках свою книжку "Гравець", Рінат Леонідович у светрі із символікою улюбленого "Шахтаря" кидає на рулетку кульку у вигляді маленького м'ячика, а "Мислитель" просто думу думає про те, що наше життя - то гра.

Автор композиції Михайло Коломей пояснює, що ідея такої фантасмагорії жодним чином не пов'язана з практично постійними політекономічними ігрищами у нашій країні. Це плід вільних асоціацій та випадкового натхнення. Воно чомусь дуже часто змушує автора звертатися до постаті Ахметова. У новій композиції український мільярдер з'явився вже вчетверте, хоча крім нього честі бути зображеною більше одного разу була удостоєна тільки екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Свій інтерес до Ахметова Михайло Коломей пояснює тим, що попри свою відомість, ця людина є доволі закритою, відтак залишає велике поле для творчої фантазії. Лялькар додає, що до його витівок пан Ахметов ставиться цілком прихильно - нещодавно подякував за нову свою скульптуру. Вона була створена як подарунок олігарху на його день народження, яке той відзначив 21 вересня.

На питання, чи не стикається він із ревнощами інших українських VІP-ів, Михайло Коломей відповідає так: "Нехай замовляють - будуть і їхні ляльки". Майстер каже, що є лише одна історична постать, чиє зображення він не робитиме ні за які гроші. Це - Адольф Гітлер.