Шановні співвітчизники!

Сьогодні війна вийшла за територію України. Наслідки цієї війни вже докотилися до всього світу. Трагедія, яка трапилася сьогодні в небі над Донеччиною, - глибоко вражає навіть на звичному фоні сумних та приголомшливих подій, спричинених діями агресорів та бойовиків на Донбасі.

Сьогодні терористи одним пострілом вбили майже 300 людей. Серед них жінки, діти, громадяни багатьох країн світу.

Вони збили мирний пасажирський літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», який на висоті десять тисяч сто метрів здійснював політ за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур.

Від імені держави Україна я висловлюю глибокі і щирі співчуття родинам та близьким невинних жертв. Україна сумує разом з вами...

Я хочу повідомити, що один із лідерів бойовиків у бесіді зі своїм закордонним російським куратором, полковником Головного розвідувального управління генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації Василем Гераніним вихвалявся збитим лайнером.

Черговим трофеєм встигли похвалитися й інші терористи-диверсанти.

За останні дні це вже третій трагічний випадок після того, як з російської території було збито українські військові літаки Ан-26 та Су-25.

За моїм дорученням уряд України створив державну комісію з розслідування причин катастрофи. До її роботи залучено фахівців Міжнародної організації цивільної авіації. А також представників Нідерландів, Малайзії та Сполучених Штатів Америки.

Я щойно провів телефонні розмови з Президентом США Бараком Обамою, прем’єр-міністрами Малайзії та Нідерландів - країн, пасажири яких найбільше постраждали від терактів. Прикро, що терористи вже заявили про своє бажання сховати кінці в воду і вивезти бортовий самописець, так званий чорний ящик,  до Москви.

Сьогоднішня трагедія, на жаль, зайвий раз довела, що тероризм не локальна, а світова проблема. А зовнішня агресія проти України - не лише наша проблема, це загроза європейській і глобальній безпеці. Її подолання потребує спільних зусиль.

Після ефективних дій української армії, найманці та їхній «старший брат» дедалі частіше та нахабніше вдаються до неприхованих військових дій проти нашої держави. Українську територію обстрілюють з теренів сусідньої країни, збивають літаки, постачають професійні кадри та сучасну бойову техніку. Гібридна війна набуває незаперечних ознак зовнішньої агресії. Але, ми маємо знати, що за останні тижні завдяки мужності, героїзму, звитязі тисяч наших громадян, наших воїнів територія, контрольована терористами, бандитами, закордонними найманцями зменшилася більше, ніж вдвічі.

Сьогодні кожний громадянин України бореться за незалежність, суверенітет, територіальну цілісність.

Сьогодні весь світ побачив справжнє обличчя агресора, адже збиття мирного літака - є актом міжнародного тероризму, спрямованого проти всього світу.

Це виклик для всього світу і рішуча воля нашого народу та незламний дух української армії неодмінно призведе до перемоги!

Слава Україні!