ПРАВОПОРЯДОК. Мабуть, у православному світі зараз не знайти жодної сім’ї чи людини, які б не готувалися до Світлого Христового Воскресіння — одного з найголовніших християнських свят. Недаремно його так і називають Великоднем — великим днем, коли разом зі Спасителем відроджується для віри і добра кожна жива душа. Саме тому ніч перед Пасхою вважається особливим, сповненим таїни і передчуття великого дива, часом, а у всіх храмах пройдуть Пасхальні богослужіння.

У Міністерстві внутрішніх справ України підрахували, що цього року святкові заходи у всіх 15,6 тис. культових споруд країни відвідає щонайменше 11,7 мільйона вірян. Правоохоронці сподіваються, що пройдуть вони спокійно і мирно, як і належить усякому релігійному дійству. Аби ніхто і ніщо не затьмарило Великодніх урочистостей, весь особовий склад міліції переведений на посилений варіант оперативно-службової діяльності, повідомив учора начальник Департаменту громадської безпеки МВС України полковник міліції Сергій Поготов. При обласних управліннях, органах внутрішніх справ на транспорті і в самому міністерстві створено оперативні штаби, які вже працюють у цілодобовому режимі.

За словами полковника С. Поготова, охорону громадського порядку в місцях проведення Пасхальних богослужінь забезпечуватимуть понад 29 тис. працівників міліції та понад тисяча військовослужбовців внутрішніх військ МВС. Передбачається максимальне наближення нарядів правоохоронців до місць проведення святкових заходів та перекриття місць масового скупчення громадян, особливо поблизу залізничних вокзалів, автостанцій, вулиць на маршрутах пересування значної кількості людей. Така посилена увага до цих об’єктів і територій цілком виправдана, бо, приміром, кому не відома схильність окремих громадян розговлятися обов’язково зі спиртними напоями і обов’язково у громадських місцях. 

Особливу увагу буде приділено забезпеченню правопорядку навколо культових споруд, якими віряни різних конфесій користуються почергово. У столиці біля всіх 118 церков, храмів та інших релігійних споруд чергуватимуть понад 1,7 тис. працівників міліції.