Уряд вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, за яким акцизний збір від імпортних нафтопродуктів повинен цільовим способом спрямовуватися безпосередньо в дорожній фонд.

Про це у Facebook повідомив глава уряду Арсеній Яценюк, який 23 серпня проінспектував хід ремонтних робіт на дорозі державного значення Львів-Івано-Франківськ.

«За цим законом, акциз від імпортних нафтопродуктів повинен йти цільовим способом безпосередньо в дорожній фонд і ділитися 60 на 40: 60% – загальнодержавні дороги, 40% – дороги місцевого значення», – пояснив Яценюк. При цьому він висловив сподівання, що ВР якнайшвидше ухвалить цей законопроект. Ремонтні роботи на автодорозі Н-09 Львів-Івано-Франківськ Яценюк назвав «основним проектом».

За його словами, на проведення ремонту автодороги відбулися публічні конкурсні торги. «Якщо проводити прозорі тендери, відразу вартість одного кілометра дуже дешевшає – коли декілька років тому курс долара був 5 гривень, кілометр дороги коштував 5 мільйонів гривень. І зараз – так само 5 мільйонів гривень, хоча курс інший», –  зазначив Яценюк.

«Щоб в Україні були якісні дороги, треба повністю міняти дорожнє господарство», – зазначив Яценюк і нагадав, що цьогоріч на відновлення і ремонт автошляхів уряд виділив 4 мільярди гривень, повідомляє урядовий портал.